Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

szemek1.jpgAz idén is folytatódik a "Szitakötőzés", vagyis a folyóirat negyedévente megjelenő számainak érdekes cikkeit, meséit, verseit felhasználó foglalkozássorozat. Ősztől már nem csak Hevesi Mária könyvtáros, hanem Csikós Lászlóné magyar szakos tanár és Simonné Schirm Szilvia napközis nevelő is bekapcsolódtak a munkába. 

Így az elmúlt hetekben a Szitakötő őszi számának tartalmával ismerkedhettek a 2-4. évfolyamos könyvtárklub tagok, a 4.b napközis csoportja és az 5.b osztály tagjai.

A 4.b tagjait az éjszakai állatok világa érdekelte a legjobban, erről olvastak tudományos cikket a folyóiratban, képeket nézegetve, érdekes kérdésekre válaszolva. Éjszakai állatokat hajtogattak és rajzoltak, találós kérdéseket oldottak meg.Gyönyörű rajzokat készítettek az álommal kapcsolatos vershez

A könyvtárklubosok a félénk kísértetlány, Evéke meséjét olvasták el, s ennek kapcsán szót ejtettek éjszakai és egyéb félelmeikről. Ezután az éjszakai tájékozódást próbálgatták. Tapogatózva, zajok, majd illat után haladva kellett eljutniuk a célba. A játék harmadik részében a félbevágott citrommal szó szerint orránál fogva vezették a bekötött szemű játékost. A foglakozás végén megállapították, hogy ha a szemünket nem használhatjuk, akkor - mi emberek - a legkönnyebben a fülünkkel tudunk tájékozódni. 

Az 5.b-sek Kittenberger Kálmánról olvastak a Szitakötőben. A "Madár úr" című cikket kisebb csoportokban dolgozták fel. Az internetről is gyűjtöttek érdekességeket, képeket a témához, majd keresztrejtvényt fejtve ellenőrizték tudásukat. Ők az Uhu éneke című verset olvasva kaptak kedvet a rajzoláshoz.

Az elkészült illusztrációkat a versekkel együtt megtalálod a fenti linkekre kattintva a Költögető blogon. A Szitakötő említett cikkeinek első bekezdéseit is elolvashatod a beszámoló megfelelő linkjein.
Ha többet is szeretnél olvasni, kölcsönözd ki a Szitakötőt a könyvtárból!

Címkék: könyvtári óra könyvtárklub Szitakötő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr824899313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.