Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

olvaso_gyerek_kicsi.jpgAz iskolában nem ritka, hogy valaki elveszít egy könyvet. Eddigi tapasztalataim alapján a rendesebbek általában otthagyják, vagy leadják, ha "pecsétes", a könyvtárban vagy talált tárgyként a portán. A sötétebbek -- erre is volt már példa -- megrongálják, szétszaggatják, kukába dobják. Hogy el is olvassák -- mert hogy azt is lehetne -- ez még nemigen jutott eszébe senkinek.
DE!!!
Lehet, hogy eddig az volt a baj, hogy általában nem a kedvenc könyvek lettek elveszejtve??? Hanem inkább a kevésbé kedvenc tankönyvek!?

Néhány hete egy játék terjed az országban: a "Veszíts el egy könyvet!" A játék lényege, hogy könyvtárosok, és a játékhoz egyre nagyobb számban csatlakozó magánemberek elveszítenek nekik nagyonis tetsző könyveket, olyan forgalmas helyeken, ahol azok könnyen megtalálhatók. A könyvekben az első oldalon egy bejegyzésben közlik a megtalálóval, hogy ez a könyv szándékosan lett elveszítve, azért, hogy a megtaláló is elolvassa, majd ő is újra elveszítse. A könyv végén pedig egy másik bejegyzésben a megtalálók írhatják be nevüket, s hogy mikor került hozzájuk a könyv, majd olvasás után hol hagyják el újra. Mert illik elolvasni, vagy ha mégsem, akkor érintetlenül otthagyni, hogy más találhassa meg. S olvasás után illik újra elveszíteni, hogy folytathassa kalandos útját az olvasók között.
Hátha a mi iskolánkban sem lesz végzetes a könyvre nézve ez a kaland. És csupa kíváncsi, elolvasására kapható gyerek vagy felnőtt kezébe kerül!?
Próbáljuk ki!
Holnap én is elveszítek egy (vagy több?) könyvet!

Ti mit gondoltok van esélye a könyvnek, hogy eljusson elveszítése után az olvasóhoz? Szóljatok hozzá! Ki az közületek, aki szeretne találni egy ilyen könyvet, vagy esetleg neki is van elveszíthető kedvence?
Ha nem akarjátok itt elmondani, akkor mondjátok el nekem, a könyvtárban!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr794928603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása