Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

FELHÍVÁS:
Amikor „a magyar népmese napján” megkérdeztük a gyerekektől, kinek szokott
otthon mesélni a mamája vagy nagypapája, sokan büszkén emelték fel a kezüket.
Talán szokatlan a kérés, de olyan mesekedvelő nagyikat keresünk, akik szívesen felolvasnák vagy elmesélnék kedvenc meséjüket nemcsak a saját unokájuknak, hanem más gyerekeknek is. A célunk az, hogy a gyerekek minél több mesét ismerjenek meg, méghozzá olyan „hiteles forrásból”, mint amilyen a barát, osztálytárs nagymamája, nagypapája lehet számukra.
Megkérjük, jöjjön el hozzánk egy rendhagyó mesedélutánra. Jelenlétével a családi mesélések hangulatát élhetnék át az iskola falai között azok a gyerekek is, akiknél otthon ez már nem szokás."

Az első mesélő nagymama, aki ellátogatott hozzánk november 28-án: Barnáné Molnár Margit -- Margó mama --, Móczer Balázs 2.b osztályos tanulónk nagymamája volt. A "Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack" című népmesét mondta el nekünk, mindannyiunk nagy örömére. (A fotó róla készült, mesemondás közben a könyvtárban.)

A második "nagyis" mesedélután december 12-én lesz, amikor Bonta Istvánné -- Zsuzsa mama -- mesél majd. Hogy mit, azt majd megtudjátok, ha eljöttök. Szeretettel várjuk a nagymamát és minden mesekedvelő gyermeket az iskolából.

Harmadik mesélő nagyink januárban fog meglátogatni bennünket: Szedmák Józsefné, Szedmák Réka 2.t osztályos tanulónk nagymamája.

A többi mesélő nagyit is nagyon várjuk!
Meseszerető gyerekek!
Ti is hívjátok a nagymamát, nagypapát, jöjjön és meséljen a könyvtárban! Nemcsak népmesét, hanem bármilyen kedvencet elő lehet adni, felolvasva, vagy saját szavaival, könyv nélkül.
Továbbra is lehet jelentkezni nálam, a könyvtárban vagy az iskola telefonszámán: 37/311-887.

Hevesi Mária, a könyvtáros néni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr784928481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása