Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

szitakötő 2011-2szitakötö 2011-1szitakötő 4A könyvtárba gyakran betérők már észrevették, hogy új folyóirattal gyarapodtunk. Ezután rendszeresen megkapjuk a negyedévente megjelenő irodalmi és ökológiai lapot, a Szitakötőt. A kíváncsi gyerekek folyóiratában megtalálható a szépirodalom (vers, mese, kispróza), kreatív feladatok, nyelvi játékok, írások a természetről, az emberről, a művészetekről és mindenféle érdekes témáról, - mindig az aktuális évszaknak megfelelően.
A folyóirathoz oktatási program társul, melynek célja a lapok tartalmának iskolai, tanórai feldolgozása, és ezen keresztül az ökológiai szellemű pedagógia elterjesztése. A pedagógusok nagy mennyiségű segédanyagból (feladatok, óravázlatok) nyerhetnek ötletet, inspirációt az igen színvonalas, megjelenésében is gyönyörű folyóirattal történő munkára. Az egyes lapszámok megjelenését továbbképzések követik, ahol szintén a lap tartalmának feldolgozása a téma.
A folyóiratot ingyen kapjuk, méghozzá 20 példányban. Ez a példányszám lehetővé teszi tanórai alkalmazását. Néhány példányt 2 hétre ki is lehet kölcsönözni a könyvtárból.
sztiakötő logószitakötő blogAz interneten a szitakoto.com webcímen megtalálható a 2008-tól megjelenő folyóirat és oktatási program teljes anyaga. Nemrég indult a Szitakötő blog, amely naponta közöl színes, érdekes írásokat a lap profiljának megfelelően.
A könyvtári foglalkozásokon, vetélkedőkön is találkoztok majd a Szitakötővel, igyekszem minél sokoldalúbban felhasználni munkámban. A költészet napi vetélkedő nyelvi feladatait is innen vettem, Hernádi Sándor Szójátszótér című rovatából.
Szívből ajánlom mindenkinek a nyomtatott lapot és az említett weboldalakat, melyek értékes tartalmakat, szép, ízlésformáló kivitelben közölnek. Érdemes belelapozni, olvasni, gyereknek, felnőttnek egyaránt.

Címkék: Szitakötő

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr294928850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása