Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Már tapasztaltátok, hogy az idei tanévben sokszor szóba jött a Kálváriaparti könyvtár blogján és a Költögető blogon a Szitakötő folyóirat, melynek negyedévente megjelenő számait ebben a tanévben ingyenesen kapta meg iskolánk 20-20 példányban. A lap "szép és okos", gyönyörű versek, mesék, grafikák, képzőművészeti alkotások és érdekes témákkal foglalkozó ismeretközlő írások olvashatók benne. A nyári száma éppen a napokban érkezett meg hozzánk. A könyvtárban és a neten is olvasható, a folyóirat honlapján.

Az első oldalakon 9 írás (8 vers és 1 próza) található a nyárról, melyeket Nemes Nagy Ágnes Nyári rajz című verse ihletett. Mind a kilenc (mint ahogy Nemes Nagy Ágnesé is) szavakkal rajzolja meg a nyár csodáit:
a délibábot (Németh Bálint verse), a pipacsvirágos árokpartot (Búth Emília), a nyári fákat (Horgas Béla), a napsütötte kertet (Jólesz György), a Balaton-parti hajnalt (Polgár Teréz Eszter), a nyár "főszereplőit" (Csengery Krisztóf), és egy belső, elképzelt repülést a nyári táj fölött (Miklya Zsolt), leskelődést a kerítésen át (Kapitány Máté), és az abszurd-humoros "Vakablak"-ot (Lackfi János). Mindegyik arra csábít, hogy a szavakat visszafordítsuk képpé, megrajzolt nyári rajzzá.

Annyira szeretném rajzokon viszontlátni ezeket a szépségeket, hogy még némi szponzorációt is vállalok:
Aki lerajzolja valamelyiket és eljuttatja hozzám, CSOKIDÍJra számíthat. (Ez persze csak a kálváriaparti iskolások esetében átadható, postázást nem vállalok.) A másodikosok, ha Paintben rajzolnak, 5-öst is kapnak! (Szintén csak a kálváriások - én csak nekik tudom felajánlani, de hátha más informatika tanár is szereti a rajzokat...)

A csoki további feltételei: 1. A rajznak valóban a kiválasztott vers alapján kell készülnie, felismerhetően. Írd is rá a mű címét! 2. Látszódjon rajta, hogy használtad a fantáziádat. (A rajztudásod nem baj, ha nem tökéletes.) 3. Ha a kerítéses leskelődést választod, nem csak a leskelődőket ábrázolhatod, hanem azt is, ami szerinted a kerítésen túl van.

A legjobban sikerült alkotások természetesen a Költögetőn is láthatók lesznek.

Már nagyon várom a nyarat - és a nyári rajzokat!

Címkék: rajzpályázat Szitakötő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr424505807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása