Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Az Egyszervolt.hu már régóta szerepel a jobboldali sávban, a linkek között, az Olvasáshoz, játékhoz kategóriában. Most fedeztem fel milyen kedves és sokoldalú adventi naptár található az oldalon.
Minden napra tartogat valami olvasnivaló meglepetést, csak rá kell kattintani a képen arra a részletre, melynek száma megegyezik a dátummal, amikor nézed. De küldhetsz képeslapot, kvízjátékban, receptversenyben vehetsz részt vagy akár megírhatod a karácsonyi kívánságodat is. Nézd meg, fedezd fel, mi mindent tud! Érdemes!

    asj-kap-5

Szólj hozzá!

December 12-én pénteken 10.35-től az első és második emeleten vásározunk. Saját készítésű, bizonyára boszorkányos ügyességgel készített :) tárgyaitokat tehetitek ki, és árusíthatjátok a vásár ideje alatt, a korábbi évekhez hasonló módon.

Sokan felfedeztétek már a jobboldali sávban a linkek között a Luca-napi népszokásokból ízelítőt nyújtó prezentációt. (Nagyon örülök neki, hogy néhány nap alatt több mint 200-an kattintottak rá.) Aki még nem látta, itt is megnézheti:

1 komment

A népmese napján indítottam útjára a felhívást, melyben az unokájuknak szívesen mesélő nagyszülőket meghívjuk a könyvtárba, s megkérjük őket, hogy kicsit népesebb hallgatóság (30-40 gyermek) előtt mondják/olvassák el egyik kedvenc meséjüket. A felhívás most is olvasható a blog fejléce alatti vízszintes sáv linkjei között, kibővítve a "nagyis" mesedélutánok időpontjaival és a mesélők neveivel.
Az első "Nagyi mesélj..." november 28-án pénteken került megrendezésre. Vendégünk Barnáné Molnár Margit , Móczer Balázs 2.b-s tanulónk Margó mamája volt, aki a "Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack" című népmesét hozta el nekünk mesemondó tarisznyájában. Nagy élvezettel hallgattunk mindannyian. Utána meg is énekeltette, táncoltatta a hallgatóságot Margó mama, majd szakajtójából sok-sok katicabogár került elő, melyeket ajándékul hozott a gyerekeknek.
Ezúton is köszönjük a szép délutánt Margó néninek! A mesedélutánon készült többi fotót is megnézheted, ha rákattintasz a fenti képre.
A következő mesélő nagyi december 12-én pénteken érkezik hozzánk, Bonta Istvánné (Bonta Attila 4.b-s tanulónk Zsuzsi mamája) személyében.
Szeretettel várjuk a mesekedvelő gyerekeket délután fél 2-kor a könyvtárban!

Kedves Nagyszülők és Unokák! További nagyik jelentkezését is várjuk. Hozzák el, mondják el meséiket a többieknek is. Az unokák pedig biztassák őket a jelentkezésre, mert a hallgatóság hálás lesz, mindannyian szeretjük a meséket.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása