Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

2 komment

p1040023Több szempontból is rendhagyó irodalomórán vettek részt ma az 5.t-seink. A 2008-2009-es tanévben újdonságnak számító "nem szakrendszerű óra" keretében a mesével kapcsolatos játékos, fantáziamozgató, szövegértést és szövegalkotást fejlesztő feladatokat kaptak. Vendég tanáruk Radóczné Bálint Ildikó volt, aki az Apáczai Kiadó 5., 6., 7. osztályos irodalom tankönyveinek és munkafüzeteinek szerzője. A bemutató órán jelen voltak iskolánk és más intézmények magyartanárai, akik az óra után megbeszélték a látottakat.

3 komment

konyv7A Horváth Attiláné Városi Helyesíróverseny 1. fordulójának eredményeit megtaláljátok a blog fejlécének vízszintes sávjában, az oldalak között, "HELYESÍRÓVERSENY" címmel. (És természetesen ebben a bejegyzésben is rákattinthatsz a linkjére.)

Szólj hozzá!

Kedves Blogolvasó! A baloldali sávban kicsit lejjebb, új szolgáltatást találsz. Ha szeretnél gyorsan és biztosan tudomást szerezni a blog új bejegyzéseiről, feliratkozhatsz az e-mail értesítőre 3 lépésben: 1. Megadod az e-mail címed, s kattintasz egyet a "Feliratkozom" gombra.
2. A felugró ablakban begépeled a képen látható karaktereket, ezután kattintasz a "Complete..." gombra.
3. Belépve az e-mail fiókodba, találsz egy levelet, melynek feladója: confirmations@emailenfuego.com. Akkor válik élővé, aktívvá a szolgáltatás, ha a levélben található linkre kattintasz, és megjelenik az "Email Subscription Confirmed!" felirat.
Ezek után már csak figyelni kell a postaládádat, mikor kapsz a "Kálváriaklogtól" levelet.
Persze az is nagyon jó módszer, ha minden nap rákattintasz a blogra, vagy beteszed kezdőlapnak a böngésződbe, és akkor nem is kell feliratkoznod! ;-)

Köszönet Ádámnak, a klog.hu gazdájának a segítségért, mert egyedül nem boldogultam az értesítő beillesztésével.

Szólj hozzá!

...hozzanak szerencsét mindenkinek, aki megnézi őket.

2 komment

101_otlet_boritojaA "101 ötlet innovatív tanároknak" tantárgyi bontásban, pdf formátumban letölthető ötlet- és feladatgyűjtemény -- a Microsoft cég iskolák számára ingyenes szoftvereinek használatával.
Érdemes belenézni. Tanároknak és gyerekeknek szánt, a tananyag feldolgozását segítő kreatív ötletek találhatók benne: pl. prezentációk, filmek készítése.
1. Hatékony tanulásszervezési módok 2. Földrajz feladatok 3. Biológia feladatok 4. Irodalom feladatok 5. Magyar nyelvtan feladatok 6. Matematika feladatok 7. Fizika feladatok 8. Kémia feladatok 9. Mozgókép- és médiaismeret 10. Informatika feladatok 11. Technika feladatok 12. Ének-zene feladatok

A letölthető könyv a Jedlik Oktatási Stúdió oldaláról származik.

2 komment

süti beállítások módosítása