Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

    nemzeti-szan

A dal Juhász Ferenc költeménye, a Kormorán együttes zenéje.
A műsort negyedikeseink adták elő.

SZÉP ÜNNEPET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

1 komment

www-tenyarben Több hírműsorban elhangzott tegnap, hogy "20 éves az Internet"!
??? Én öregebbnek tudtam!
Az informatika tankönyvekből azt tanuljuk, hogy az Internet elődje már az 1960-as évek végén létrejött Amerikában, ARPANET néven. Ezért az Internet 35. születésnapját ünnepelték 2004-ben a PC Fórum című informatika portál híradása szerint.
2003. januárjában viszont máshol, mások a 20 éves születésnapra emlékeztek. Bob Braden (az internet egyik úttörője) szerint egyértelmű, hogy 1983. január 1-ét kell az internet születésnapjának tekinteni, vagyis azt a napot, amikor az internet elődjének tekintett ARPAnet az NCP protokollról hivatalosan átváltott a mai napig használatos TCP/IP protokollra. Forrás: SG.hu.
Az eddigiekből is nyilvánvaló, hogy mai formájához hosszú fejlődés, sok-sok informatikai újítás, találmány és sok tehetséges programozó munkája vezetett. (S ennek a fejlődésnek koránt sincs vége, sőt egyre gyorsuló ütemben zajlik, csak győzzük követni.)

    internet-3-dimenzias-tarkape
Mi is történt pontosan 20 évvel ezelőtt? Tim Berners-Lee megírta azt a tanulmányát, mely első ízben vázolta fel a World Wide Web szerkezetét, és aminek alapján az internet elnyerte ma is ismert képét.

    sir_tim_berners-leenormal

Tim Berners-Lee akkoriban a Nukleáris Kutatások Európai Szervezeténél (ma CERN) Genfben dolgozott mint informatikai tanácsadó. 1989. március 13-án nyújtotta be a vezetőségnek elképzelését, miszerint az intézet számítógépeit egy újfajta rendszer szerint lehetne rendszerbe kötni. Az új rendszer kidolgozása nemcsak a tudományos felhasználást forradalmasította, hanem a böngésző programok megalkotásával a számítógépekhez nem értő laikusok is részeseivé válhattak az információszerzés és kommunikáció forradalmának. Ha részlesebben is szeretnéd tudni, milyen állomásai voltak az internet fejlődésének, olvasd el a Wikipédia Internet szócikkét.

Érdekes még a HVG.hu-ról Az internet rövid története. 2004-ig tömör időrendi ismertetést (kronológiát) ad az internet fejlődéséről.

Végül is nekünk felhasználóknak majdnem mindegy, hogy 20, 26, vagy 35 éves. A lényeg, hogy ma már elképzelhetetlen az életünk nélküle. Használóinak száma mára meghaladja az 1 milliárdot.
Magyarországon minden második háztartás rendelkezik internet-hozzáféréssel, s minden további tizedik fél éven belül tervezi annak bevezetését.
szuletesnap_2

Boldog akárhányadik születésnapot! És éljen sokáig!

Szólj hozzá!

    barokk-logo-sulival

Szólj hozzá!

09.
március

MICSODA NŐK!

kkt  |  1 komment

Szombaton, a nőnap előestéjén rendezte meg iskolánk alapítványa ("A Lámpás" Alapítvány) kétévenként szokásos jótékonysági bálját. Helyszíne a gyöngyösi Malom Étterem volt.
A nagyszámú, lelkes, kedves, gyönyörű egybegyűlt közönséget a szervezők igyekeztek rögtön a bál elején elbűvölni és jókedvre deríteni.
Az elbűvölésben elsők a hetedikes-nyolcadikos lányok és fiúk voltak, akik üde-harmatos bécsi keringőt adtak elő.
A bűvölet továbbfokozására az elsősök szerencsehozó kéményseprő-táncát láthatta a nagyérdemű.
Nem is szaporítom tovább a szót, inkább nézd meg Te is, lásd, hogy igazat beszélek:

És innen tovább már csak azok görgessenek, akik elmúltak 18 évesek és fejlett esztétikai érzékkel rendelkeznek!!!
Dolgozó asszonyaink és lányaink megmutatták, mire képesek! No és az a Férfi! Ahogy szokták mondani: nélküle a produkció nem jöhetett volna létre. Legalábbis nem ezen a hőfokon:

1 komment

süti beállítások módosítása