Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Ebben az évben két 20. századi magyar költő jubileumát ünnepeljük. Radnóti Miklós 100 évvel ezelőtt született, Kányádi Sándort pedig 80. születésnapján köszönthetjük az idén. Iskolánkban a szünet után, április 16-án rendhagyó irodalomóra keretében emlékezünk meg a költészet napjáról és róluk. Felsős diákjaink előadásában meghallgathatunk majd néhányat legszebb költeményeik közül. A műsor forgatókönyve alapján készítettem ezt a kis PowerPoint összeállítást. A diákon szereplő verssorok a 16-án elhangzó versekből valók:

1 komment

08.
április

HURRÁ, SZÜNET!

kkt  |  3 komment

F.S- Györgyi hímestojásaiAz áprilisi eseménynaptárból láthatjátok, milyen sok rendezvény volt-van-lesz ebben a hónapban.
Tegnap délután például egyszerre zajlott az alsó tagozat "nyuszifutása", a felsősök húsvéti saláta- és édességkészítő versenye és a napközisek húsvéti terítési versenye. Plusz még rögbibemutatót és -edzést is tartott a sportág egyik magyarországi kiválósága az 5.t-seknek. (Akinek sajnos eddig még nem sikerült a nevét kiderítenem, ezért elnézést kérek.)
MIndegyik eseményt sikerült fotókon megörökíteni, majd nézzétek meg. Ha rákattintasz a lejjebb látható képekre, megnyílik a teljes fotóalbum. Ezúton kívánok nagyon kellemes szünetelést és húsvéti ünnepeket mindenkinek. Legyetek kint a szabad levegőn sokat, és csak néha nézzetek rá a blogra! De azért néha nézzetek rá, mert szeretnék ajánlani a szünet után sorra kerülő áprilisi programokból néhányat. A barokk túra és a könyvtári játékok eddigi pontszámait is láthatjátok majd -- terveim szerint még a szünetben. (De most én is rohanok sonkát és tojást venni!)

Nyuszifutás:

    p1050467

Saláta- és édességkészítő verseny:

    p1140131

Terítési verseny:

    p1050517

Rögbiedzés:

    p10503681

3 komment

mesemondok-a-konyvtarbanAlsó tagozatos napköziseink nagyon szeretik a meséket. Ezt többek között azzal is bizonyítják, hogy minden évben lelkesen tanulják meg és mondják el kedvenc meséjüket társaiknak, szüleiknek, tanítóiknak a mesemondó versenyen. Az idén eljöttek meghallgatni és zsűrizni a produkciókat "Mesélő nagymamáink": Bonta Attiláné, Barnáné Molnár Margit és Jakab Sándorné. (Igen, nem tévedés, ő is mesélő nagymama, bár mi itt az iskolában -- eddig még -- magyar-történelem szakos tanárként ismerjük elsősorban.)
Az idén 31 tanuló jelentkezett a vetélkedésre. Elsőből: Erdei Norton, Juhász Lili, Orbán Fanni, Prodan Ilona, Palócz Ivett (3.helyezés), Mádi Vivien, Pampuk Zsombor, Hegedüs Kevin, Födő Milán, Gyuris Villő. Másodikból: Veres Tamás (1.helyezés), Urbán Lilla, Bozóky Máté, Mák Bernadett (2.helyezés), Katona Kornél, Balogh Bálint, Szádoczki Virág, Csikós Attila, Bernáth Bence, Szedmák Réka, Koncz Klaudia. Harmadikból: Stadler Martin, Pethő Márk (2.helyezés), Rák Boglárka, Szűcs Alexandra, Dugnovics Barbara. Negyedikből: Bencze Fruzsina (1.helyezés), Végh Titanilla, Pintér Zsófia (3.helyezés), Varga Boglárka.

Mindenkinek szívből gratulálok a szép mesemondáshoz.

1 komment

p1050305...címmel F.S- Györgyi festőművész színes és fekete-fehér tollrajzaiban gyönyörködhettünk egy hétig az iskolában. A kiállítást Nagy Tibor Virág művészettörténész nyitotta meg március 31-én.
Íme a megnyítón készült képek (ha rákattintasz, nagyban is láthatod):

1 komment

süti beállítások módosítása