Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

forras_wwwunnepeu

    Jókai Mór : Ültess fát!

    Ültess fát!
    Hogyha másért nem, lombot ád.
    Árnyékában megpihenhetsz,
    Gondot ő visel reád.
    Jó tavasszal nyit virágot:
    Messze érzed illatát,
    Kis madárka száll reája:
    Ingyen hallhatod dalát.
    Ültess fát.

Egy a madarak védelmére vonatkozó nemzetközi egyezményt követve, Magyarországon 1902-ben rendezték meg először a madarak és fák napját.
Nálunk az iskolában az idén május 28-án tartjuk. Egy csütörtöki tanítási napot fogunk a madarak és fák között eltölteni a Mátrában. Játékos feladatokkal megtűzdelt kiránduláson vesznek részt ezen a napon az osztályok. Addig is kedvcsinálónak és a feladatokhoz ötletadónak néhány weboldal:
Az ünnep története röviden: www.unnep.eu Az ünnep eredetéről és kezdeteiről: www.fszek.hu Madarak és fák napja -- segédanyag iskolások számára A "zöld napokról" és a környezetkárosításról: www.greenfo.hu Az év madarai: a kék vércse és a vetési varjú -- www.mme.hu Az év fája: a mézgás éger -- www.edenkert.hu Mézgás éger a Wikipédián A Mátra madarai, állatvilága -- www.matrahegy.hu A Mátra fái, növényvilága -- www.matrahegy.hu A Mátra növényzete a Wikipédián

Ha beírod az Online katalógusban (jobb oldalsáv, fent) a tárgyszó mezőbe a madár szót: 19 találatot, az erdő tárgyszóra: 14 találatot kapsz. Ezek a madarakról, fákról, erdőről szóló könyvek megtalálhatók könyvtárunkban.

Szólj hozzá!

Az elmúlt héten minden osztályban köszöntöttük az édesanyákat és a nagymamákat.
Íme az ünnepségeken készült fotók 2 csokorba kötve:

    Anyák napja 2009
    Anyák napja 2009/2

Szólj hozzá!

kanyv71Megszületett a 3 fordulós városi helyesíróverseny végeredménye. A pontszámok megtekinthetők a fejléc alatti vízszintes sávban vagy itt, a "HELYESÍRÓVERSENY" linkre kattintva.

Minden versenyzőt és felkészítő tanárt szeretettel várunk a verseny záróünnepségére május 12-én, kedden 14.30 órakor iskolánkban.
AZ EREDMÉNYEKHEZ ÉS A KITARTÓ VERSENYZÉSHEZ EZÚTON IS GRATULÁLUNK!

1 komment

süti beállítások módosítása