Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

1 komment

p1060521Az idei tanévben március 15. és május 10. között a barokk művészeti stílust idéztük fel a könyvtárban. Többféle kvízjátékkal, rejtvénnyel, rajzos feladatokkal és Gyöngyös műemlékeinek tanulmányozásával igyekeztünk minél többet megtudni erről a korszakról.
A játék legkitartóbb, legszorgalmasabb résztvevői május 22-én pénteken délután kis ünnepségen vettek részt a könyvtárban. Volt emléklap, könyvjutalom, értékelő beszéd, pizzaevés majd a Mihalik Erzsike nénivel együtt készített "citromos álom" elfogyasztása. Közben megnéztük videón, Bach és Händel zenéjére hogyan táncolták a menüettet a barokk hölgyek és urak. Magunk között legyünk őszinték: valószínűleg a citromos álom sokkal jobban érdekelte a jelenlévőket, és bár célozgattam rá, nem akart táncra perdülni senki sem. Azért remélem jól éreztétek magatokat mindannyian.
Akik jelen voltak mint díjazottak:
p1060508

    I. Kiss Luca,
    II. Földi Bianka,
    III. Kerekes Kitti,
    IV. Mészáros Gyöngyi,
    V. Bonta Alexandra,
    VI. Rózsa Nelli,
    Hóber Orsolya,
    Vágó Vivien,
    Jászai Martin,
    Papp Ferenc,
    Hársy Dorottya,
    Mészáros Klaudia,
    Vincze Ágnes,
    Sulyok Máté,
    Nagy Virág,
    Perneki Alexandra
    .

Megtiszteltek jelenlétükkel a feladatok készítésében részt vevő tanárnénik, igazgató néni és helyettesei is.
Mindannyiuknak nagyon köszönöm a játékban nyújtott segítséget.

Az osztályok összesített pontversenyében (a barokk túrával együtt) kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 7.a osztály. Második helyen végzett a 8.b, harmadik lett a 7.b osztály. Az eredményekhez ezúton is gratulálok mindenkinek.

Barokk programunkat Gyöngyös oktatási bizottsága is támogatta, melyet ezúton is köszönünk.

Ha szeretnéd visszakeresni a barokk játékokkal kapcsolatos korábbi bejegyzéseket, kattint a bal oldalsáv "barokk" kategóriájára.

1 komment

Vágó Vivien hozta néhány nappal ezelőtt meglepetésként vagy búcsúajándékként (hiszen nyolcadikos) ezt a kis reklámfilmet a könyvtárunkról. Bár most éppen nem aktuális a filmben látható "Látogass el minden nap a könyvtárba!" felirat, mert a nyári szünet következik -- könyvtár és könyvtárosa a kint lévő dokumentumok begyűjtésére, rendrakásra, pihenésre vágyik. (Ez bizony látszik a könyvtáros munkaasztala körül tornyosuló könyvkupacokból is.) De szeptemberig már csak nem dugom el ezt a filmecskét, mert nagyon örülök neki!!! Köszönöm, Vivien! Remélem, a kedves blogolvasók megosztják velem véleményüket a filmről és témájáról, a "Kálváriaparti" könyvtárról. Ti milyennek ismeritek a könyvtárat? Tényleg érdemes ide bejönni? Azt is megírhatjátok, mi hiányzik belőle, hogyan lehetne még jobb hellyé tenni. Fontos a véleményetek! Akkor is érdemes megírnotok, ha nem lehet minden kérést, ötletet azonnal megvalósítani.
Íme, a film:

10 komment

süti beállítások módosítása