Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

p1140598Ma délután a nyolcadik évfolyam diákjai és szüleik ünnepséget rendeztek az iskolában. Kedves-szép szavakkal, virággal, kis ajándékkal, vendéglátással köszöntek el általános iskolai tanáraiktól.
Most maximálisan önző módon és szerénytelenül csak azt írom meg, milyen búcsúbeszéddel köszöntek el tőlem a nyolcadikosok.
Hóber Orsolya: "Emlékezzünk csak vissza arra a napra, mikor először leültem az iskolapadba. Milyen kicsik voltunk akkor, és mekkorát nőttünk. Hogy repül az idő, csak úgy száguld felettünk.
Emlékezzünk arra is, mikor a könyvtárba először léptünk be, és sok szép könyvet vettünk a kezünkbe. Sokat olvastunk, reggel-este szorgalmasan, mint egy kis méhecske. Most búcsúzunk Marika nénitől, a 8.a nevében. Ki mindig vidáman köszöntött, amikor egy diák a könyvtárba lépett. Itt voltunk eddig a legtovább. Máshol már nem maradunk ilyen soká. Búcsúzunk hát az iskolától, annak jeles tagjától, kit el nem feledünk, hisz minden könyvről eszünkbe jut."
Vágó Vivien: "Marika néni a könyvtárosok gyöngye. Öröm bemenni hozzá, mert mindig kedves és segítőkész. Hiába nehezítik könyvkupacok az asztalát, a könyvtári játékokban minden gyermek megtalálja az örömét, annyira színvonalasak. A blog, amit szintén Marika néni készít remek fotókkal és szövegekkel, csakugyan nagy sikert arat mindenki körében.
Szerintünk Hevesi Marika néni nagyszerű könyvtáros, és köszönjük a 8 évnyi munkát, a sok törődést és odafigyelést, amit az olvasni vagy szórakozni vágyó fiataloknak nyújtott."

Köszönöm szépen, ez nagyon jól esett! Az említett "könyvkupacokról" nekem a "könyvkukacok" jutottak eszembe, akik nagy öröm, ha ellepik a könyvtárat.
Kell a dicsérő szó gyereknek, felnőttnek egyaránt, most magamon is érezhettem, mennyire. Főleg, ha a legfontosabb forrásból kapja az ember.
Az egészséges önkritika (vagy a nem annyira egészséges kételkedés) pedig majd úgyis megszűri a hallottakat.
És ígérem a kedves olvasónak, hogy ez csak egy pillanatnyi kizökkenés volt a blog szokásos tematikájából.

A holnapi ballagáson még tovább búcsúzkodunk...

Szólj hozzá!

p1060029_vagvaA könyvtárosok netes kommunikációját (blogok, hírlevelek, hozzászólások) bemutató weboldal, a www.konyvtaros.com szerkesztője feltett néhány kérdést Vágó Viviennek a könyvtárról készített filmje kapcsán. Az interjú "Spontán jött az egész" címmel tegnap jelent meg az oldalon. Íme a kérdések és Vivien válaszai:

Konyvtaros.com: Miért?
Hobbinak indult, most már minden felkérést szívesen veszek. Élmény számomra, ha valakinek, valamiről filmet készíthetek. Beindul a fantáziám és onnantól nincs megállás...
K.com: Ki volt az operatőr, milyen géppel készült a film?
Az operatőr én voltam természetesen és fényképezőgéppel készítettem, ezért remeg be sokszor a kép, valamint azért nem olyan stabil az egész... Ha lenne egy profi kamerám állvánnyal, sokkal több tervemet tudnám megvalósítani. A filmet is én vágtam.
K.com: Írtál forgatókönyvet?
V.V.: Nem, nem volt forgatókönyv, abszolút spontán jött az egész.. Egyik délután bevittem a kamerám és elkezdtem felvételeket készíteni. Majd mire megvolt a tervem, addigra nagyjából már olyan felvételeket csináltam, hogy egy szép videó lehessen belőle. A szerkesztést pedig szintén én végeztem, az a kedvenc részem.
K.com: Mennyi ideig tartott a forgatás?
V.V.: Körülbelül 15 percig. Tudtam mit akarok...:)
K.com: Milyen szoftvert használtál?
V.V.: Az alapszoftvert, a Windows Movie Makert. Nekem az pont jó, hiába túl alap. Sok mindent ugyanúgy lehet vele csinálni, mint a profi programokkal csak kísérletezgetni kell hozzá és jól megismerni a szerkesztőt.
K.com: Asszisztens segítette a forgatást?
V.V.: Hát az egyik osztálytársam, Dénes Ádám, nagy segítséget nyújtott, hogy bejött és ő lehetett a "tanuló fiú" aki épp tanulni próbált a könyvtárban.
K.com: Miért fekete-fehér film?
V.V.: Mert szerintem így sokkal hangulatosabb lett az egész.
K.com: A szövegeket mikor írtad?
V.V.: Közben, ami jött azt írtam.
K.com: Ki látta először a filmet?
V.V.: Anyukám. Ő fontos, mert érdekel a véleménye és őszintén megmondja mindig, hogy jó lett-e vagy sem.
K.com: Következő film?
V.V.: Egy zenekar híres számára találtam ki néhány napja egy klipet, amit majd szeretnék nekik elküldeni, ha készen lesz.
K.com: Mi leszel, ha nagy leszel?
V.V.: Vágó, mivel annak kell lennem a nevem miatt. Milyen jól mutatna? Vágó: Vágó Vivien. Bár elég jó lenne, ha sztároknak klipeket készíthetnék.
0961

    Vivien eddig megjelent filmjei:
    Könyvtár Gyöngyösi barokk túra Zene, zene, zene MOSOLY-factory Kirándul a 7.b ..............................................................................
    (És ez itt annak filmnek a helye, amely a 8.b-ről készül:)

Vivien! Kívánom, hogy teljesüljön minden álmod a filmezéssel kapcsolatban. S ha készítesz valamit, amit nekünk is megmutatnál, nagyon szívesen közzéteszem ezután is.

3 komment

süti beállítások módosítása