Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Bródy_logó kicsilogopár - színes kicsi Könyvtárunk az idei tanévtől kezdve részt vesz a Bródy Sándor megyei könyvtár és Heves megye pedagógiai szolgáltató intézménye vezetésével egy az Európai Unió által támogatott pályázatban, a TÁMOP 3.2.4-ben. A pályázat célja:

    -- közös könyváti informatikai hálózat létrehozása,
    -- közös internetes szolgáltatások kialakítása, és
    -- az olvasáskultúrát népszerűsítő programsorozat megvalósítása
.

A pályázat keretében 2009-2010-ben megvalósuló jelentősebb iskolai könyvtári eseményekről és fejlesztésekről íme egy rövid áttekintés:

-- Szeptember 30-án megünnepeltük a Népmese Napját, melyről egy korábbi blogbejegyzésben itt és itt már beszámoltam.

-- Október 20-án szavalóversenyt rendeztünk Gárdonyi Géza tiszteletére. Lásd a korábbi bejegyzést.

-- November 12-én "Nagyi mesélj...!" klubot rendezünk a könyvtárban, Király Istvánné Kati néni fog mesélni a 2.b-seknek. A tanév folyamán több nagymamát is meghívunk majd a bábozással színesített összejövetelekre.

-- November 26-án pedagógusoknak, könyvtárosoknak rendezünk bemutató órát a könyvtári környezetben folyó kompetenciafejlesztésről. Melykóné Tőzsér Judit hatvani könyvtárostanár és tanítványai lesznek a vendégelőadóink.

-- December 10-én megrendezzük a már hagyományosnak számító Bod Péter könyvtárhasználati verseny iskolai fordulóját 5-8. évfolyamosoknak.

-- Novemberben végén indul a "Szimat a neten" 4 fordulós internetes vetélkedő, Heves megyei felsőtagozatos gyerekeknek. Várjuk a 3 fő csapatok jelentkezését!

-- Ugyancsak novemberben indul az általános iskolásoknak szóló irodalmi blog, a Költögető. Ide is várjuk közösségek, verskedvelő gyerekek jelentkezését.

-- 2010. január 22-én a Magyar Kultúra Napján indul az iskolai "Könyvtári kaszinó", ahol a reformkori Gyöngyös szellemi életét fogjuk megidézni különböző foglakozásokkal, játékokkal. Ez a program 2010. március 15-én zárul.

-- Március végén "Internet Fiestát" tartunk. A Fiesta hetében ünnepélyes díjkiosztáson találkozunk a "Szimat a neten" játék csapataival. Ugyanekkor jönnek iskolánkba a Költögető blogolói, akik eddigi munkájukért díjakat, jutalmakat kapnak, és költészeti műhelyfoglalkozáson vesznek részt Lackfi János költő vezetésével.

VÁRJUK Az ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK JELENTKEZÉSÉT NOVEMBER 20-IG A KÖLTÖGETŐK KÖZÉ ÉS A "SZIMAT A NETEN" JÁTÉKBA:

    PLAKÁT_Költögető KISEBB PLAKÁT_Szimat kisebb

...

5 komment

süti beállítások módosítása