Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

07.
február

ÚJ HÍRDOBOZOK

kkt  |  2 komment

asj-kap-6Két hírdobozt tettem a jobboldali sávba, melyek a Miner.hu blogfigyelőről (blogkeresőről) származnak. Az egyik: kreatív tematikájú blogok írásait tartalmazza. Ezt ügyes kezű, alkotó kedvű kollégáimnak, hasonló érdeklődésű diákjainknak és szüleiknek ajánlom.
A másik: a könyvtári blogokat figyeli. Ezt szívesen ajánlom mindenkinek, olyan sokszínűek az írások. Mindkét dobozban folyamatosan frissülnek az olvasásra váró bejegyzések. (A könyvtáriban mi is benne vagyunk!)
A Miner.hu folyamatosan bővíti bloggyűjteményeit (mellékleteit), melyek jelenleg a következő témákhoz kapcsolódnak: * Gasztro, Recept, * Kreatív, * Könyv, * Film, Sorozat, * Web, * Marketing, * Divat, * Könyvtár, * Motoros, * Orvos, * Tudomány, * Történelem.

2 komment

A Picasaweben 7 albumba rendezve megtalálhatók a február 6-án megtartott Kálvária Sportnap képei.
Itt, ebben a bejegyzésben, a képekre kattintva nyílnak meg az albumok.
Kellemes nézelődést kívánok! Kérlek benneteket, írjátok meg, hogyan éreztétek magatokat a sportnapon. Jobbító szándékú kritika is jöhet.
A sportnapra az osztályok plakátokat készítettek:

    p1120577

A reggeli torna:

    p1120179

A megnyitó:

    p1120259

Ovisok versenye:

    p1120504

Harcművészeti bemutató:

    p1120656

Osztályok pontgyűjtő versenye:

    p1120683

Egressy Béni - Kálváriaparti ötlabda bajnokság eredményhirdetése:

    p1040253

1 komment

p1040186_logo2005-ben volt az első sportnapunk, a felújított tornacsarnok átadásának örömére, s ennek már 5 éve. Holnap, február 6-án tehát az ötödik sportnapot mozogjuk, futkossuk, nyüzsögjük végig az iskolában.
Minden évben a nap a város óvodásainak játékos sorversenyével kezdődik. Majd a nagyobbak, az iskolások következnek, végül a nap délutáni-esti óráiban a felnőtteké a tornacsarnok.
Újdonság az idén, hogy diákjaink 17 féle ügyességi, erőnléti gyakorlat elvégzésével mérkőznek meg egymással. Többek között lesz kosárra dobás, célbarúgás -- persze csakis labdával:), függeszkedés, pingponglabda ütögetés, felülés, kötélhajtás, lépcsőfutás, hullahoppozás, 4 ütemű fekvőtámasz (én csak találgatom, mi lehet ez), 100m-es úszás.
A tájékozódási futás most is, mint minden évben önálló versenyszám, amely "téliesített formában" az épületen belül zajlik.
13.30-tól a város általános iskoláiból érkező felsős csapatok "ötlabda bajnokságban" vesznek részt. Az általános iskolások programjai az 16.30-kor végződnek. Ezután már a felnőtt focistáké a terep.
Íme a nap időbeosztása pontosabban: 8.30 -- óvodások, vendégek érkezése;
8.45 -- közös torna;
9.00 -- ünnepélyes megnyitó, táncprodukciók (salsa és Fashion Dance);
10.00 -- ovis váltóverseny;
11.00 -- ovis eredményhirdetés;
10.00-13.00 -- tájfutás az épületben;
11.00-13.00 -- pontszerző versenyek;
13.30-16.30 -- ötlabda bajnokság;
16.30 -- eredményhirdetés;
17.00-20.00 -- felnőtt foci.
KELLEMES SPORTOLÁST KÍVÁNOK MINDENKINEK!
(Majd jövök a fotókkal is.)

1 komment

asj-kap-71...A kálváriások blogja új szolgáltatással bővült. Naponta töbször frissülő hírdobozt találsz a jobboldali sávban.
A Hasznos Hírek szolgáltatás - Olyan információkra, változásokra hívja fel a figyelmet, amelyek mindenki számára fontosak és hasznosak lehetnek a hétköznapi életben. Ilyenek például az adózási, közlekedési, fogyasztóvédelmi, oktatási, egészségügyi, pénzügyi információk, jogi ügyek és fontosabb pályázatok. - Politika-, bulvár- és protokollmentes, nincsenek benne találgatások, csak a tényekre koncentrál.
- A szolgáltatáshoz információs háttérportál (www.hasznoshirek.hu) tartozik, ahol rendszerezetten, kereshetően megtalálhatók a híranyagok.
Sok hasznosítható információt kívánok mindenkinek!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása