Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

AliceKonyvCRNyulász Péter költő, szerkesztő, az Egyszervolt.hu munkatársa interjút készített a november óta "üzemelő" Költögető blogról. A kálváriások szép számmal írtak már verseket a blogra, és néhányan bekapcsolódtak a weblap szerkesztésébe is. A Költögetőről szóló írás több helyen is megjelent: a Kultúra.hu című kulturális portál irodalmi rovatában, az Egyszervolt.hu Napocska Hírmondójában és a Buksi Magyar Gyermekkönyvek Sikerlistáján. Az írás végén válogatás található a blogra küldött, gyerekek által írt versekből: Juhász Krisztián 3.b és Urbán Lilla 3.a osztályos diákunk tollából.

Az interjút itt olvashatjátok: Költögető: versíró blog gyerekeknek

Nyulász Péter Miazami könyvéből korábban a Kálváriások blogján

Ezúton is köszönjük a figyelmet és az interjút Nyulász Péternek.
A Kálváriásokat pedig arra biztatom a cikkből kölcsönzött szlogennel: "Álljatok verslábra!" Olvassátok a Költögetőt és írjatok bele minél gyakrabban!

Szólj hozzá!

December 10-11-én megtartottuk a hagyományos könyvtárhasználati versenyünket, előbb a hatodikosoknak, majd másnap a hetedikeseknek.
Résztvevők és helyezettek, 6. évfolyamon:
Sulyok Máté I.hely,
Kerékgyártó Petra II.hely,
Szabó Benjámin III.hely,
továbbá: Farkas Mercédesz, Gembiczky Dávid, Gondi Martin, Gyallai Soma, Kiss Martin, Matula Fanni, Molnár Evelin, Perneki Alexandra, Rokonál Krisztián, Sánta Bertold, Takács László, Tóth Martin.

7.évfolyamon:
Pintér Ádám I.hely,
Tóth Péter II.hely,
Gulyás Anita III.hely,
továbbá: Ambrus Ádám, Bencsik Richárd, Bodzási Péter, Donné Hanna, Gazsó Bálint, Gulyás Anita, Szurdoki Vivien.

Az egyik feladatban a Közlekedéstörténeti olvasókönyv (Navitas Kft., 5.átdolg.kiad.) 18.oldalán található rajz valamelyik fura járművéről kellett fogalmazást írni.

    002

Nekem legjobban Gyallai Somáé tetszett, "A fejjellefelé bicikli" című:
"A fejjellefelé biciklit nehéz hajtani, könnyen le lehet pottyanni róla. A felszállás elég necces, mert kell hozzá egy fejjellefelé létra. Ha ezt beszerezted, akkor már könnyű a dolgod, csak fogod és beakasztod a levegőbe, s felmászol a biciklire.
Egy több ezer km hosszúságú drótpályán visz körbe a városon. Ha megszomjazol, és inni akarsz a biciklin, ahhoz egy speciális fejjellefelé pohár kell, különben nyakonöntöd magad rögtön.
Én minden nap ezzel a járművel járok munkába. Mikor hazaérek, leugrok, és élem tovább a megszokott, fejjellefelé életem."
(Hm! Somáról el is tudom képzelni.:-)
A verseny két első helyezettjével, Sulyok Mátéval és Pintér Ádámmal készülünk a megyei fordulóra, amely január 25-én lesz, Hatvanban.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása