Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

A Kisnánai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda a 2009-2010-es tanévben ismét meghirdette a Kalandozó című helytörténeti vetélkedőjét 5-8. osztályos tanulók részére.
A verseny 3 fordulós volt, melynek első 2 fordulója írásbeli feladatokból állt. A döntőben iskolánkat a 8.a osztályból Mészáros Klaudia, Juhász Fanni, Bacsa Benjámin és Keresztes Péter képviselték. Ők már tavaly is indultak ezen a játékos vetélkedőn, amelyen évről-évre nemcsak a kistérség iskolái vesznek részt, hanem távolabbi helyekről is érkeztek kalandozók. A döntőben a mieink mint István király lovagjai harcoltak a győzelemért. Gyakorlati feladatokkal kellett bizonyítaniuk rátermettségüket: pl. papírmerítés, lovaglás, célbadobás, várrajz készítése, korabeli öltözékek összeválogatása. Céljuk a Kalandozó Vándorkupa elnyerése volt, melyet sikerült a ceglédiektől megszerezniük. Jó hangulatú, emlékezetes játékban volt részük. Sikeres szereplésükhöz gratulálunk, a serleget büszkén őrizzük iskolánkban a következő játékig.
Írta: Dr. Szabó Dénesné felkészítő tanár

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása