Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

P1120793 kisebbA vetélkedőt évente megrendezik városunkban, és iskolánk mindig részt vesz rajta. Az idén (a mai napon) 5. helyen végzett csapatunk, melynek tagjai voltak: Spisák Bence, Sulyok Péter, Nagy Virág, Őzse Roland, felkészítő tanáruk Dr. Szabó Dénesné, Kati néni.
Előzetes feladatként a Fő téri Nagytemplomot kellett bemutatniuk PowerPoint-ban. Íme, a bemutató (+ még hozzá kell képzelni a nagytemplom déli harangszavát és egy Brahms-orgonadarabot is, melyeket nem sikerült a SlideShare oldalra feltölteni.)

2 komment

Az én könyvem

    Mi a manó ez a kimondhatatlan ex libris? Az ex librissel megjelölheted saját könyveidet, feltüntetheted rajtuk, ki a tulajdonosuk. Ezt persze megteheted úgy is, hogy egyszerűen beleírod a könyvbe a neved. De sokkal érdekesebb és szebb, ha a neved, beceneved vagy monogramod egy olyan grafikába, rajzba foglalva szerepel, ami többet is elárul rólad. Például az érdeklődési körödet, ízlésedet, valamilyen jellemvonásodat, kedvenc állatodat, stb. Így egyedi, összetéveszthetetlen, csak rád jellemző lesz. S ha könyvtárad minden darabjában szerepel ez a kis grafika, akkor a barátoknak kölcsönadott könyveid is könnyebben visszatalálnak hozzád.
    Egy szó mint száz: ha van otthon saját könyvtárad - az sem baj, ha csak 1-2 könyvből áll - akkor legyen saját ex librised is! Most megtervezheted, behozhatod az iskolai könyvtárba kézzel rajzolt vagy számítógéppel szerkesztett formában. Ha kézzel rajzolod, írólap méretű legyen, de vedd figyelembe, hogy az ex libris apró méretű lesz, ezért túl apró részleteket ne rajzolj a tervre. Minden jól sikerült darabot díjazok, és színes nyomtatóval kinyomtatom (ex libris méretben), annyi példányban, amennyit Te kérsz belőle, hogy minden könyvedbe beragaszthasd! Ha további kérdésed van, gyere be a könyvtárba és beszéljük meg. A tervek beadási határideje: 2010. október 29., péntek. Várom a szép alkotásokat: Marika néni.

1 komment

süti beállítások módosítása