Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

„Egy fa élete” címmel országos irodalmi- és rajzpályázatot hirdet az Oriflame Magyarország azzal a céllal, hogy a művészetek segítségével hívja fel a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára. Pályázni két kategóriában (irodalom, rajz), és három korcsoportban (6-10, 10-14, 14-18 évesek ) lehet 2011. március 1-ig. A legjobb pályaműveket korcsoportonként és kategóriánként értékes könyv- és ajándékutalvánnyal díjazzák a 2011. áprilisában sorra kerülő ünnepélyes eredményhirdetésen, emellett a nyertesek műveit újrahasznosított papírból készült kiadványban is közzéteszik.

Szólj hozzá!

Mackó TomiA Budapest Bábszínház verspályázatot hirdet 3–12 éves gyerekeknek.
A színház készülő előadása, a "Hajnali csillag peremén – mackóélet és mackóálom egy részben" kortárs magyar költők friss gyerekverseit dolgozza fel. Ezeket a verseket híres felnőtt költők írták gyerekeknek. Vajon 2010-ben a gyerekek milyen verset írnának gyerekeknek és/vagy felnőtteknek? A Budapest Bábszínház formai és tartalmi kötöttség nélkül várja az új, eddig még sem az írott, sem az elektronikus sajtóban meg nem jelent költeményeket. Egy pályázó egy verset küldhet. A pályázatokat háromtagú zsűri bírálja el: Erdős Virág, Lackfi János és Varró Dániel.
Beadási határidő: 2010. december 20.
A pályázatokat a hajnalicsillagperemen[kukac]gmail.com e-mail címre várják, kizárólag elektronikus formában.
Az eredményről 2010. december 28-tól, a Hajnali csillag peremén bemutatója után tájékozódhatsz a Budapest Bábszínház honlapján.

A legjobb gyerekköltők családi tiszteletjegyet kapnak a Hajnali csillag peremén általuk kiválasztott előadására, a legeslegjobbak játékmackót is hazavihetnek.

(A hírt a Meseutca.hu-ról vettem át.)

Szólj hozzá!

Az októberben meghirdetett ex libris-tervező pályázatunkra nyolcan rajzolták meg elképzeléseiket. A feladat nem volt nehéz, talán az ex libris fogalma csengett annyira idegenül, hogy nem éltek többen ezzel a lehetőséggel. Sajnálom! - látva a kész, öntapadós papírra nyomtatott mutatós címkéket, lehet hogy mások is?:

1 komment

süti beállítások módosítása