Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

költészet napjaÁprilis 11-én egész napos programmal ünnepeljük a költészet napját.

Program:
I. A napot verses műsorral kezdjük a 2. emeleti zsibongóban, 07.45-től az alsó, 08.30-tól a felső tagozatnak.

II. A nap folyamán, délután 4 óráig költészeti játékokat, feladatokat lehet megoldani a könyvtárban (versfaragás, versösszerakás, keresztrejtvény, online kvíz).
A játék önkéntes, a tanulók egyénileg gyűjtik a pontokat a feladatok megoldásával. Az összesített pontszámok alapján a legjobb eredmény elérők tárgyjutalomban, továbbá a magyar tanáruktól elismerésben részesülnek. A legjobb „versfaragások” megjelennek a Költögető blogon.

Nevezés: A játékban azok a 3.-8. osztályos tanulóink vesznek részt, akik április 8-áig az osztályfőnöknél előzetesen jelentkeznek.

A felső tagozatos osztályokból délelőtt, magyar- és énekórákon, előzetes beosztás szerint jöhetnek le a tanulók megoldani a feladatokat.
A 3.-4. évfolyamosok délután, a napközis nevelővel egyeztetve jönnek a könyvtárba.
Verseljünk együtt!
Szeretettel várlak benneteket a versműsoron és a könyvtárban.

Szólj hozzá!

Igazán örülök, mert az idei tanévben több könyvtárhasználati versenyen vettek részt tanulóink, melyekre komoly, rendszeres munkával készültünk, és szép eredményeket értünk el.

P1210631Erdélyi Kiara 6.a osztályos tanuló az 5-6. osztályosok könyvtárhasználati versenyén megyei 3. helyezett lett, és bejutott a verseny országos döntőjére. A döntőt Budapesten a Veres Pálné Gimnáziumban rendezték meg március 19-én. Az írásbeli és szóbeli fordulóból álló versenyen Kiara a 8. helyen végzett. Külön öröm volt számunkra, hogy a verseny egyik házigazdája, a Veres Pálné Gimnázium könyvtárostanára, Murányi Adrienn, iskolánk egykori tanítványa volt.
Szeretettel gratulálok, Kiara!

P1200602Sulyok Máté 7.a osztályos tanuló a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny megyei fordulóján korcsoportjában a 3. helyet érte el. Továbbjutott az országos írásbeli fordulóra, ahol a 34. helyen végzett.
Szívből gratulálok, Máté!

Erdélyi Kiara, Sulyok Máté és Pintér Ádám képviselte iskolánkat a Károly Róbert Főiskola által szervezett Herman Ottó természettudományi - könyvtárhasználati vetélkedőn. A vetélkedő első fordulója a Mátra Múzeum könyvtárában zajlott, ahol régi könyvekben kellett információkat keresniük. A második fordulóra a főiskola modern könyvtárában került sor. Itt a könyvtár könyveiben és online katalógusában kellett megkeresni a válaszokat a feladatlap kérdéseire. Csapatunk a 4. helyen végzett a játékban.
Mindhármuknak gratulálok!

    http://kalvariakt.blog.hu/media/image/201103/

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása