Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

P1230062Régóta vártunk már erre a találkozásra. Végre - több mint egy év elteltével - újra eljött iskolánkba a poéngyáros költő, aki bámulatosan könnyen és gyorsan tud ráhangolódni a "kicsi, nagy és közepes" gyerekekre. Bár komoly, felnőtteknek szóló verseket és prózát is ír - éppen most jelent meg mindkét műfajban 1-1 újabb kötete - a gyerekek szemében olykor hivatásos bohócnak tűnhet, annyira élvezi, ha megnevetteti a közönségét.
P1230257A Meseutca.hu főszerkesztőjével, Both Gabival érkezett, akitől könyvjutalmat - egy-egy Aranysityak antológiát - vehettek át a webportálon kiírt versmondó pályázat iskolánkbeli győztesei. A pályázatról már korábban beszámoltunk a Költögető blogon, itt. Ezután következtek a versek - először gyerekek szavaltak Lackfitól és más mai költőktől, majd Lackfi János válogatott és olvasott fel köteteiből.
Közben villámgyorsan reagált a gyerekek beszólásaira, ötleteire, poénjaira is. A személyére vonatkozó kérdéseket önmagát egyáltalán nem komolyan véve válaszolta meg. Így alakult ki percek alatt egy nagyon jó hangulatú, viccelődő beszélgetés, miközben a költészetről volt szó. Nagyon jó volt látni a gyerekarcokon a figyelmet, a csodálkozást, a nevetést. "Ilyen egy élő költő?" "Azt hittem öregebb!" "Most is ír?" "Miért lett költő?" "Ez humorista!" Ilyen és hasonló megjegyzések, kérdések röpködtek.
Végül sor került költögető diákjaink legújabb verseire is. A költészet napján "De szeretnék gazdag lenni..." témára írt verseiket olvasták fel a jelenlévők, majd Tóth Szonja Kiara, a karácsondi költögető palánta "A hódító hód"-ról szóló tanmesének is beillő versét hallgattuk meg, mindenki nagy derültségére.

A találkozó részletei és néhány Lackfi-versmondás megtalálható videóklip formájában a Költögető blogon:
Lackfi János: Fogatlan kérdés Lackfi János: Lányok dala Lackfi János: Bargit és az orrbefogás Lackfi János: Apám kakasa De szeretnék gazdag lenni...

Gyöngyösön járt a Meseutca címmel már Both Gabi írását is olvashatjuk a Meseutca.hu Beszámolók rovatában.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása