Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

P1200879Az idén 3 vetélkedőt is tartottunk a magyar kultúra napja tiszteletére.
A korábbi évektől eltérően most nem csak a felsősöket, hanem a 3-4. évfolyam tanulóit is megmozgatta ez az ünnep.
Ők előzetes feladatként beszélgetésen vettek részt iskolánk kitüntetett pedagógusaival, s fogalmazást írtak róluk.
Majd az osztályok 4 fős csapatai kortárs magyar költők, írók műveiről vetélkedtek. A feladatok között volt műfelismerés, versbefejezés, versírás és illusztrációkészítés. A versenyzők Müller Péter Sziámi versének nyomán írt költeményei olvashatók a Költögető blogon, itt. Az 5-6. évfolyam osztályainak előzetes feladata városunk kulturális intézményeinek felkeresése volt, ahol a vezetők tájékoztatták őket munkájukról, a fiatalok érdekében kifejtett tevékenységükről.
Csapataik Petőfi, Arany és Kodály életművéből vetélkedtek. Irodalmi és zeneművek felismerése, képek és életrajzi adatok párosítása, versírás adott szavak felhasználásával volt a feladat.
A 7-8. osztályosok interjút készítettek a Gyöngyös Város Kultúrájáért ill. Pro Civitate kitüntetés birtokosaival: Kiss Péterné könyvtárossal, dr.Gál Edit muzeológussal, Mihalik József kulturális menedzserrel és Juhász András zenész-zenepedagógussal.
A vetélkedőn Kölcsey, Erkel és Barabás Miklós életművéből vetélkedtek. Képeket és életrajzi adatokat párosítottak, irodalmi, zenei műveket és festményeket ismertek fel, illusztrációt készítettek.

    A 3-4. osztályosok vetélkedőjén
    I. helyezett: a 4.a csapata;
    II. helyezett: a 4.b csapata;
    III. helyezett: a 3.b csapata.

    Az 5-6. osztályosok vetélkedőjén
    I. helyezett: a 6.t csapata;
    II. helyezett: a 5.t csapata;
    III. helyezett: a 5.b csapata.

    Az 7-8. osztályosok vetélkedőjén
    I. helyezett: a 7.t csapata;
    II. helyezett: a 8.a csapata;
    III. helyezett: a 7.a csapata.

Az alapos felkészüléshez és az eredményekhez gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak. A vetélkedők szervezését Jakab Sándorné Erzsike néninek köszönhetjük. A rendezvényt Gyöngyös Város Oktatási Bizottsága támogatta.

A fotók az 5-6. osztályosok versenyén készültek.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása