Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Régóta ismerem a Csodaceruza Magazint. Kisiskolás olvasóimmal már 2 éve részt veszünk a lap "Olvasni jó!" játékaiban. Az idén augusztusban a gólyatáborozó elsősökkel már rajzoltunk-olvastunk is belőle. Az egyik legjobb olvasni-nézegetnivaló és legérdekesebb játék, amit egy kisiskolás kezébe adhatok. Hozzáteszem azt is, hogy a lap népszerűsítéséhez csak szakmai érdekem fűződik, anyagi nem.
Biztatok mindenkit, aki teheti, fizessen elő a folyóiratra, és játsszunk együtt a Csodaceruzával!
(Hevesi Mária könyvtáros)

CSODACERUZA cSUKÁS iSTVÁNNAL.jpg2014 novembertől 2015 tanév végéig a Csodaceruza magazin öt megjelenő számában izgalmas feladatsorokat találtok, amelyek mind-mind Csukás István műveihez kapcsolódnak.

Mit kell tenni?

A.) Rendeljétek meg legalább 20 példányban (vagy ahányan vagytok az osztályban) a Csodaceruza magazint, és minden hónapban küldjétek vissza egy csomagban, közösen a kitöltött lapokat, melyeket a magazinban találtok!

B.) 1-4. évfolyamos diákok!: Nálunk a Kálváriaparti suliban nemcsak az osztályotokkal együtt jelentkezhettek a játékba, hanem az iskolai könyvtáron keresztül is. Szóljatok nekem, ha szeretnétek Csodaceruzát és szeretnétek játszani! A könyvtári Csodaceruza játékosok, ha végigjátsszák mind az 5 fordulót, a végén tőlem is kapnak 1-1 jutalomkönyvet.

A feladványokat életkorok szerint állítottuk össze:
5–7 éveseknek és 8–10 éveseknek

 A feladatokat oldjátok meg, és a következő fordulóban minden visszaérkező feladvány beküldőjét ajándékokkal (képeslapok és csokik) jutalmazzuk, de minden alkalommal 10 könyvet is kisorsolunk!

A játék végén kiderül, hogy melyik osztály tanulói lesznek azok, akik találkozhatnak Csukás Istvánnal!
A győztes osztály egy értékes, Csukás István könyveiből álló csomagot is nyer a játék végén!

A Csodaceruza magazin  féléves előfizetési díja: 2950 Ft/gyerek

Mit tartalmaz az előfizetés?

– 40 oldalas színes magazin 5 alkalommal
– a magazinban kiemelhető oldalakon játék Csukás István műveihez, melynek kitöltése és visszaküldése után a következő számmal együtt ajándékot küldünk minden gyereknek (5 alkalommal)
– a játékban részt vevő osztályok között 10 Csukás István-könyvet is kisorsolunk 5 alkalommal
– a játék végén ajándékcsomag a legaktívabb osztálynak
– a nyertes osztálynak találkozót szervezünk Csukás Istvánnal

Jelentkezési határidő: szeptember 30.

hevesim.jpg

Címkék: Csodaceruza

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása