Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Szomorú hírrel kezdődött a mai nap: meghalt Szepes Mária írónő. A gyerekek a Pöttyös Panni sorozat írójaként ismerhetik a nevét, de írói munkássága nagyon sokrétű volt. Műveiben tovább él varázslatos személyisége.
A Pöttyös mesékről ezt írta:
"A mese műfaja és az igazi mesekönyvek nélkülözhetetlenek. A gyermekpszichológusok nem véletlenül nevezik mágikus korszaknak a kicsinyek első esztendeit. Az akkor szerzett hatások - fészekmeleg vagy annak hiánya - dönti el, mi lesz későbbi viszonyuk önmagukhoz és a világhoz. A gyerek nem miniatűr felnőtt, ezért kell játékos szeretettel, mesenyelven belecsempészni olyan magokat, amelyekre későbbi küzdelmeiben szüksége lesz." (Szepes Mária) A Pöttyös Panni sorozat megtalálható könyvtárunkban. Ezen kívül még az írónőtől: "A szeretet mágiája", "A mindennapi élet mágiája" és a "Csillagvarázs" című könyv.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr944928501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása