Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Én már nagyon várom, hogy végre nekünk is legyen... Már tavaly is majdnem elkészült... De most a blogon, -- ha nem függ majd az újság megjelenése a nyomtatástól és a papírtól -- talán megszületik. Úgy tudom, a szerkesztők már dolgoznak rajta.
Ötletek és tapasztalatok gyűjtéséért Kiskörére is elutaztunk a múlt csütörtökön: Czímer Dalma, Hliva Dani és három felnőtt: Dr. Kenyérné Gólya Mária, Dalma édesapja, (aki elvitt bennünket) és én.
A kiskörei Suliújság kereken 10 éves -- ami, akárhogy is nézzük -- nagy idő. A mostani és a régi szerkesztőségi tagok ünnepi szerkesztőségi ülésen idézték fel az eltelt éveket. (Volt szülinapi torta is!)
Gratulálunk a szép sikerekhez és a jubileumhoz!

S hogy s Suliújság tartalmába is betekinthessünk, az ajándékként elhozott régebbi számokból válogattam néhány nekünk is tanulságos bölcsességet:

"Azért van az idő, hogy ne minden egyszerre történjen." "Okos, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét." (Robert Orben) "Az élet sok-sok tonna fegyelem." (Robert Frost)

Szólj hozzá!

bloghoz.JPGNagyon látványos, érdekes és tartalmas volt az élménybeszámoló. Nekem különösen az edinburghi "Military Tattoo" (remélem így kell leírni) tetszett, amelyről filmrészleteket láthattunk. Hálás köszönet vendégeinknek, akik mindezt bemutatták: Ördögh Zsuzsának és férjének, Kakuk Imrének. Bővebben a mai összejövetelről hamarosan a hakeddakkor.blogter.hu oldalon olvashattok és láthattok.

Szólj hozzá!

Játékunk első fordulójának helyes válaszai a következők:
1. 1982
2. 7. Számú Általános Iskola
3. Eged György
Örülök, hogy sokan helyesen válaszoltátok meg mindhárom kérdést. (Összesen 30-an!) A helyesírásotokról viszont már nem mondható el ugyanez. Ez itt nem chat, van idő a helyesírásra, nem kell kapkodni. Ha pontosan, helyesen írsz, érthetőbb lesz az írásod, és a magyar nyelv szabályait sem felejted el.

E heti kérdéseink:
1. Hány szintes az iskola épülete?
2. Hány méter hosszú az uszoda medencéje?
3. Hány lépcsőfok vezet a kaputól az épület bejáratáig?
(Ezt még majd nekem is meg kell számolni!) :)

A játék végeztével a legjobb eredményt elérők 1-1 Jubileumi évkönyv CD-t kapnak jutalmul.
Hajrá Kálváriások!

48 komment

süti beállítások módosítása