Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

uj-kep.bmp A reneszánsz év weblapja: http://www.reneszanszev.hu Szép és tartalmas, és még játékot is találsz rajta. Érdemes alaposan szemügyre venni!
Újra indul "Nyomozd ki!" játékunk. Most olyan kérdéseket kell majd hónapról hónapra megválaszolnotok, amelyek a reneszánsszal kapcsolatosak, és többek között az ajánlott weblapon is megkeresheted rájuk a választ.
Az első 3 kérdés tehát:
1. Miért éppen 2008-ban rendezik a reneszánsz évét?
2. Ki az az 5 magyar történelmi személy, aki a reneszánszév.hu-n az adattárban szerepel? (Az egyiknek latin neve van!)
3. Mit jelent a "reneszánsz" kifejezés. Melyik magyar szóval helyettesítenéd?
A válaszokat január végéig küldheted be, hozzászólás formájában.
A játék májusig tart, tehát 5 fordulós.
A helyes megoldások beküldői jutalmat kapnak nemcsak tőlem, hanem a történelem tanáraiktól, az alsósok a tanító nénijüktől.
Hajrá, kálváriások!

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr704928558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása