Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

varazsbetuhoz-kep.jpg A Varázsbetű hírlevelében Kazal Kolos most módszert és könyvet ajánl a tanulás eredményességének fokozására. Idézet a levélből:

"Sok szülőnek okoz problémát, hogy miként vegye rá gyermekét arra, hogy ne töltsön el feleslegesen órákat a házi feladat megoldásával, hanem inkább keveset, de hatékonyan tanuljon.

Olvastam egy könyvet, aminek ugyan a címe - Hatékony tanulás kineziológiával - elég tudományos, mégis közérthető módon ad gyakorlati tanácsot azoknak a szülőknek, akik úgy érzik, hogy gyermekük tanulási módszerei nem elég hatékonyak. Ebben a könyvben nagyon jó gyakorlatok vannak arra, hogy miként vegyük rá a gyereket arra, hogy kevesebbet kelljen tanulnia, de azt tartalmasan.
Tudjuk, egy gyerek akkor tanul könnyen, ha sokat szaladgál a jó levegőn, nem egész nap egy levegőtlen szobában üldögél, hanem mozog, és aktívan játszik. Ennek ellenére a karlsruhei egyetem elemzéséből kiderül, hogy egy általános iskolás gyerek átlagosan 9 órát tölt fekve, 9 órát ülve, 5 órát állva, és mindössze 1 órát testmozgással, amiből csupán 15-30 perc intenzív.

A könyv kilenc fejezetéből kiemelnék egyet, ami már önmagában is annyira érdekes, hogy szerintem minden szülőnek minden nap el kéne olvasnia. A mozgás öröme című fejezetben ugyanis 16 féle mozgáskombináció szerepel, amit ha csak 5 percig gyakoroltatunk a gyermekünkkel, már akkor is komoly eredményeket lehet elérni."

"Ugyanebben a sorozatban jelent meg egy másik kötet, ami kitűnően kiegészíti az előző könyvben foglaltakat. A "Felnövekedni újra - Hogyan válhatunk jó szüleivé gyermekeinknek" című könyv sokat segíthet Önnek is.

Az egyik legnagyobb gond a gyerekneveléssel, hogy csak évek múlva derül ki, ha a szülő egyik elmélete hibás volt. Szigorú legyek, vagy engedékeny? Mikor mivel teszek jót a gyerekemnek?

Biztosan Ön is el szokott gondolkodni azon, hogy miért van az, hogy néha túl engedékeny a gyerekével, esetenként pedig szigorú. A velünk hozott nevelési módszerek, amiket a szüleinktől kaptunk, nagymértékben befolyásolják a gyerekneveléssel kapcsolatos nézeteinket.

Találtam egy könyvet, amit a kórházakban már a csecsemőosztályon oda kellene adni minden anyuka kezébe, hogy ne maradjon le semmiről, amikor elkezdi nevelgetni a Babáját."

Bár csak rövid részleteket és a könyvek tartalomjegyzékét olvastam el a hírlevélben, mégis úgy érzem, érdemes a szülők figyelmét felhívni rájuk. A könyvtár számára is meg fogjuk rendelni. Az ingyenes hírlevélre a Varázsbetű weblapján lehet felirarkozni. Sok hasznos ötlet, információ érkezik így közvetlenül a megadott e-mail fiókba. (Bár mindig üzleti ajánlat is társul hozzá, de vásárolni nem kötelező!)

Ha mégis szeretné megvásárolni a könyvcsomagot, a két könyvet együtt kedvezményesen 5340 Ft-ért, postaköltség nélkül veheti meg a Varázsbetű weblapjáról.
Szerintem külön is megtalálhatók a könyvesboltokban:
Helga Baureis - Claudia Wagenmann: Hatékony tanulás kineziológiával : Hogyan fejlesszük gyermekünk képességeit
Clarke - Dawson: Felnövekedni újra : Hogyan válhatunk jó szüleivé gyermekeinknek
kinez1.jpgfelnovekedni1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr1004928574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása