Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

"Mátyás király szívesen látta udvarában nemcsak a művészeket, hanem a tudósokat is. Egyszer egy kémikus érkezett messze földről Budára. A király magához hívatta.
-- Hallod-e tudós uram? Azt beszélik rólad, hogy varázsitalaiddal minden kívánságot teljesíteni tudsz. Biztosan hallottál már róla, hogy szokásom álruhában körülnézni az országban, mert így jobban megtudom, hogy megy a sora a népemnek. Adjál nekem olyan italt, amit ha megiszom, azt is megtudhatom, hogy a jövőben több száz év múlva hogyan él majd a magyar ember?
-- Mi sem egyszerűbb ennél király uram! Éppen itt van nálam, ebben kis üvegben a kronoszörp. Ahány kortyot lenyel belőle, annyi évszázaddal jut előre a jövőben. De vigyázzon, a hatása csak fél napig tart! Jól ki kell használnia ezt a kis időt, ha sok mindent látni akar.
-- Bízd csak rám! Nem szoktam sokat teketóriázni! Ide azzal az itallal. Ha szerencsésen visszaérkeztem, busásan megjutalmazlak.
Kikapta az üveget a tudós kezéből, és belekóstolt, egy fél kortyocskát ivott belőle. Biztosan ízlett neki, mert ismét a szájához emelte és még 5 kortyot eresztett le a torkán.
-- 550 évet fog utazni. – számolta magában a kémikus, de Mátyás király ekkor már messze járt."

Folytasd a mesét kedved szerint!
Képzeld el hova csöppenhetett Mátyás király!
Esetleg éppen a mi városunkba, vagy a mi iskolánkba?
Felismerték-e vagy sikerült elvegyülnie a modern emberek között?
Kikkel és mikkel találkozott?
Csak ámult, és próbálta megérteni a sok furcsaságot, vagy bele is avatkozott az eseményekbe?
A 21. században is kitűnt okosságával, ravaszságával?

Legyél ötletes, mozgasd meg a fantáziád, és igyekezz meseszerűen fogalmazni.
Ne teketóriázz te sem, hanem ragadd meg a tollat, és írj! Csak elkezdeni nehéz, de hiszen én már elkezdtem...:)

A mese folytatását behozhatod a könyvtárba, elküldheted e-mailben a konyvtar[kukac]kalvaria.sulinet.hu címre, vagy itt a blogon, hozzászólásban is. A neved, osztályod ne felejtsd el megírni, mert ez a feladat is beleszámít a pontgyűjtő versenybe.
További új feladatokat találsz, ha bejössz a könyvtárba. Természetesen, aki még nem csinálta meg a régieket, azokat is folytathatja.

Jó játékot kívánok mindenkinek!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr114928596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása