Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Egy jó hangulatú, nem a megszokott keretek között zajló irodalomóra képeivel szeretném felhívni a figyelmeteket a közelgő versünnepre.
Április 11-én, pénteken reggel 3/4 8-tól és 1/2 9 től a felsősök versmondásával emlékezünk meg a költészet napjáról valamint József Attiláról, akinek születésnapja ez a nap.
Igaz, a rendhagyó irodalomóra nem róla szólt, hanem Petőfi Sándor János vitézéről. Az ötödikesek bábelőadás formájában dolgozták fel a művet. Az előadást hosszas előkészületek: a legkedvesebb jelenetek kiválasztása, bábkészítés, a szöveg megtanulása, gyakorlása előzték meg.
A képek önmagukért beszélnek: a klasszikusokat és a kötelező irodalmat is meg lehet szeretni olykor. Csak odafigyelés, idő, ráhangolódás kell hozzá!
A fotóalbumban az előadás szereplői, azaz a bábok és az őket készítő majd életre keltő gyerekek láthatók.
Néhány rövid jelenetet fényképezőgéppel filmre is vettünk, igaz nem kifogástalan minőségben.

    János vitéz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr884928597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása