Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Az elmúlt héten a 6.A volt a legszorgalmasabb és legeredményesebb. Sokan és nagyon szépen dolgoztak az osztályból. Ez a kiugró pontszámaikból is látszik. Vannak osztályok, ahonnan senki nem volt a múlt héten a könyvtárban feladatokat megoldani. Nekik üzenem, hogy ha nem hagynak ki további heteket, rengeteg pontot gyűjthetnek. És a befejezetlen rajzokban, címerekben is nagyon sok tartalék pont rejtőzik még.
Emlékeztetőül felsorolom, milyen faladatok vannak: A) Kitöltős feladatlapok: -- Totó Mátyás királyról, -- net-kvíz a könyvtáráról, -- a budai vár részei, -- kézifegyverek, ostromgépek, fegyvernemek felismerése, -- Mátyás életének helyszínei, -- Mátyás mesék 3-3 kérdéssel
B) Rajzolós, színezős feladatok: -- Iniciálék, -- kódeklapok rajzolása, -- címertervezés, -- a budai vár kiszínezése, -- Mátyás címerének kiszínezése
C) Kézműves feladatok: -- lovagöltöztetés, -- reneszánsz tárgyak (ékszerek, ruhadarabok) készítése, -- makettkészítés (középkori épületek, tárgyak)
D) Fogalmazás, versírás: -- a "Mátyás király és a kronoszörp" című mese befejezése, -- versírás Mátyás királyról, Beatrixről.
Más, a játék témájával kapcsolatos írásmű, rajz, rejtvény, tárgy, tabló is készíthető.
Az összes feladathoz segítséget kaptok a könyvtár asztalára kitett könyvekből, és természetesen tőlem is.

Íme az osztályok eredményei a 4. hét végén:
3.B -- 193 pont
3.C -- 31 pont
(be kellene fejezni a rajzokat!)
4.A -- 67 pont (sok a félbehagyott, vagy alig elkezdett munka)
4.B -- 19 pont (sok a félbehagyott címer, feladatlap)
5.A -- 76 pont (gyertek többen is, van még feladat!)
5.T -- 155 pont (sok a félbehagyott színező, iniciálé)
6.A -- 387 pont
6.B -- 216 pont
6.D -- 34 pont
(sok az elkezdett rajz, be kellene fejezni)
7.A -- 97 pont (csak Hóber Orsi dolgozott a feladatokon a múlt héten)
7.B -- 51 pont (csak Papp Feri és Kerekes Kitti dolgoztak eddig az osztályból)
7.D -- 63 pont (sok a félbehagyott címer)
8.D -- 26 pont (csak Szilágyi Máté képviselte eddig az osztályt)

Még nem dőlt el semmi, gyertek, dolgozzatok, hajrá mindenki! Az eddig elkészült legszebb munkákat hamarosan megnézhetitek a földszinti zsibongóban, és itt a blogon, lefotózva is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr964928605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása