Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

A Gyöngyösi Sportiskola G-Portál-weblapjáról vettem át Tóth Zsolt beszámolóját az 1999-2000-es korosztályú focicsapat legújabb sikereiről:

A Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola focicsapata az elmúlt 2 hétben 2 torna országos döntőjébe is bejutott. A csapatból mindenki tagja a Gyöngyösi Sportiskola csapatának is.

2008. április 29-én került megrendezésre a Góliát McDonald's torna gyöngyösi selejtezője, ahonnan a győztes egyenesen a június 14-i országos döntőbe jutott. A tavalyi évhez hasonlóan idén is az Arany János és a Kálváriaparti Általános Iskola csapata vívta a döntőt, amely drámai körülmények között, hetes rúgásokkal dőlt el. A végén idén is a Kálváriaparti Általános Iskola csapata örülhetett.

A diákolimpia Heves megyei döntőjére 2008. május 8-án Bélapátfalván került sor.

A gyöngyösi csapat az erősebb csoprtba került, Heves és Hatvan csapatával.
Hatvan és Gyöngyös is 4 ponttal zárta a csoportkört, ráadásul +2-es gólkülönbséggel. A gyöngyösi csapat több rúgott góllal lett csoportelső. Ennek az volt a "hátránya", hogy a hazai Bélapátfalva csapatával kellett játszani a döntőbe jutásért.

A Bélapát védekezésre rendezkedett be, így az egész mérkőzés során talán kétszer jutottak el a kapunkig, de valószínűleg a kapusuk teljesítményének, és az önfeláldozó védekezésnek köszönhetően jutottak az elődöntőbe, mert a 20 perc alatt öszesen egy esetben sikerült a hálójukat megzörgetni.

Az elődöntő végeredménye: Bélapátfalva - Gyöngyös 0 - 1

A másik ágon a hatvani csapat 3 - 0 arányban győzött a Füzesabony ellen, így az első és az utolsó meccset is a Hatvan csapata ellen játszottuk.

Az első mérkőzéshez hasonlóan gyors gólokkal kezdtük a mérkőzést. 2 - 0. Majd az előző mérkőzésből tanulva nem aludtunk el, hanem rúgtunk még kettőt, így az eredmény már 4 - 0 volt. És milyen szerencse, hogy folytattuk a gólgyártást, mert a Hatvan ismét rúgott 2 gólt. Már kezdtünk ismét izgulni, hogy egyenlíthet a Hatvan, de szertefoszlattuk ezeket a reményeket, mert ismét eredményesek voltunk.

A 2008. évi Diákolimpia Heves megyei döntőjének végeredménye:
Óhatvani Általános Iskola - Kálváriaparti Általános Iskola 2 - 5.

Hátsó sor: Fülöpné Rutkai Orsolya testnevelő, Nagy-György Gábor edző, Vernyik Dávid edző
Álló sor: Grízner Bence, Szőke Kristóf, Balogh Artúr, Kupás Vendel, Major Martin, Fodor Péter
Guggonak: Nagy-György Hanna, Tóth Levente
Fekvő sor: Fülöp Nándor, Tóth Norbert

Az eredményekhez szívből gratulálunk, az országos döntőkön sikeres szereplést kívánunk!

A megyei döntőn készült további képek (Major Tibi)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr414928611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása