Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Két hét múlva, szeptember 30-án kedden ünnepeljük -- Benedek Elek születésnapján -- "a magyar népmese napját". Természetesen mesével ünnepelünk.

I. Felső tagozatosok!
Gyertek mesélni a kicsiknek!
Ha jelentkezel "Meseország nagykövetének", az ünnep délelőttjén bemehetsz egy alsós osztályba mesét mondani. Hozd el kedvenc népmesédet, vagy segítek a könyvtárban mesét választani.
A tavalyi nagykövetek látogatásáról készült képeket itt megnézheted.

II. Kicsik és nagyok!
Készítsetek kedvenc népmesétekről képsorozatot és kifestőt a LapodaMese programmal!
A Lapoda mesekészítő program innen letölthető a saját gépedre, vagy használhatod a könyvtári gépen is. A programban grafikai elemgyűjtemény található, melynek segítségével megrajzolhatod kedvenc népmeséd képes változatát. Alul a szövegdobozban leírhatod röviden, mi történik a képen. Ha elkészült a műved, hozd be pendrive-on, vagy küldd be e-mailben (A könyvtár címe: konyvtar[kukac]kalvaria.sulinet.hu, kukacjellel írva.)
Ha van otthon nyomtatód kifestő változatban ki is nyomtathatod. Ezzel a színezni szerető gyerekeknek fogsz örömet szerezni, ha behozod a könyvtárba és megengeded, hogy fénymásolóval sokszorosítsam.
Fontos: a meséd legalább 3 lapból álljon, és a szövege röviden, de felismerhetően foglalja össze az eredeti mese cselekményét.
A program használata egyszerű, a legkisebbek is megpróbálkozhatnak vele. Letöltéséhez, a szöveg megírásához és műved elmentéséhez kérj segítséget a nagyobbaktól.

Kapcsolódó weboldalak:
Benedek Elekről Benedek Elek meséi az Elektronikus könyvtárban Magyar népmesék.hu Egyszervolt.hu/Mesék

Várom a Nagykövet Urak és Hölgyek jelentkezését személyesen a könyvtárban, vagy hozzászólásban ehhez a bejegyzéshez. Jelentkezési határidő: szeptember 19. péntek. A mesekészítőket arra kérem, jelezzék, ha hozzákezdtek a mese szerkesztéséhez. (Szintén személyesen vagy hozzászólásban.) A kész mesék beadási határideje: szeptember 26. péntek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr144928628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása