Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

86 évesen, egy nappal a születésnapja után, tegnapelőtt elhunyt Bálint Ágnes, sok-sok kedvenc mese, mesefilm és ifjúsági regény írója. Neki köszönhetjük többek között Mazsolát és társait, a Futrinka utca lakóit, Frakkot, a macskák rémét, Kukorit és Kotkodát. Ezeken a mesefigurákon nőtt fel -- velem együtt -- a Magyar Televízió mesesorozatainak közönsége. De ugyanilyen felejthetetlenek a "Szeleburdi család", a "Hajónapló", "A repülő dívány" című ifjúsági regényei is.

Ha többet is szeretnél tudni róla, nézd meg a weblapját: http://www.balintagnes.hu Ha olvasni szeretnéd a könyveit, a könyvtárunkban is megtalálsz jó néhányat belőlük. Próbáld ki az online katalógusunkat. Ha beírod az "Elsődleges szerző" sorba Bálint Ágnes nevét: 12 találatot kapsz.

Csak az az író hal meg, akinek nem ismerik, nem olvassák a műveit.
Bálint Ágnes továbbél a mindenkori gyerekek, fiatalok mesefilm- és olvasmányélményeiben.

A Frakk-sorozat "Éji zene" című epizódja az Indavideóról:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr644928641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása