Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Heteken át zajló próbák, szövegtanulás, a jelmezek és kellékek megtervezése és kivitelezése után november 27-én megtartottuk iskolánkban a nyelvi estet. Az angolul és németül tanuló nyelvi csoportok, a harmadikosoktól a nyolcadikosokig megmutatták nyelvtudásukat 1-1 jelenetben, mesében, verses-zenés összeállításban, vagy közös éneklésben.
A nyelvi estet hagyományosan 2 évente szervezzük, s mindig nagy érdeklődés övezi. A szülők és az iskola pedagógusai nemcsak hálás közönségként élvezik a produkciókat, hanem a szervezésben, jelmezkészítésben is segítenek az estet rendező nyelvszakos tanároknak: Kővári Ferencnének, Nyitrai Juditnak, Lőrincz Attilánénak és Pásztor Juditnak.
Az előadásról fotók és filmek is készültek. A legjobb fotókat végignézheted, ha a fenti képre kattintasz.

A jelenetek közül eddig kettőt sikerült feltölteni a YouTube-ra: a "Piroska és a farkas" (7.b) valamint a "Hófehérke és a hét törpe" (8.b) világhíres történeteit. Mindkettőről elmondható, hogy a szereplők és a rendezők nem ragaszkodtak túlságosan a klasszikus előadásmódhoz, hanem olyan igazi "kálváriás" felfogásban állították színpadra.:)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr754928648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása