Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

A reneszánsz könyvtári játékok keretében megoldhatod ezt a kvízt az interneten. Ugyanúgy beleszámít a gyűjthető pontokba, mint a többi, csak add meg a teljes neved és az osztályodat az "Enter Your Name:" után. A 10 kérdésen a "Submit" gomb lenyomásával tudsz végigmenni.
A kérdések megválaszolásához
a www.corvina.oszk.hu weboldalon
és Csukovits Enikő: Liliom és holló (Új képes történelem) című könyvében találhatsz segítséget.
A kvíz megoldása 2 hétig (április 27-ig) számít be a pontgyűjtő versenybe. A 100%-os megoldást megtekintheted 2 hét múlva a blogon vagy a kvízjátékban, a 10 kérdés újbóli megoldása után.
Jó szórakozást! Játékindítás

Szólj hozzá!

Az összesített pontszámok a 3. hét végén a következők:

3.b -- 166 pont
3.c -- 31 pont
5.a -- 58 pont
5.t -- 136 pont
6.a -- 150 pont
6.b -- 130 pont
6.d -- 34 pont
7.a -- 39 pont
7.b -- 51 pont
7.d -- 63 pont
8.d -- 26 pont

Észrevételeim és javaslataim:
Ne hagyjatok ki 1 hetet sem, mert lemaradtok! Sok a befejezetlen munka, ezekről ne feledkezzetek meg!
Mégiscsak neki kellene fogni annak a fogalmazásnak és versírásnak! Nem hozott még eddig senki befejezett mesét, és a költők is "elhallgattak".
Kézműves tárgyakat, tablókat, maketteket is kevesen csináltatok, pedig ezekkel jelentős mennyiségű pontot gyűjthettek még.
Tanácsért, segítségért forduljatok hozzám a könyvtárban vagy az osztályfőnökhöz.
Még 4 hét hátra van!
Hajrá mindenki!

Ha valamiért nem tudtok bejönni a könyvtárba, amikor ráérnétek dolgozni a feladatokon, elnézést kérek. Ez mindig önhibámon kívül történik.
Hétfőtől a könyvtárajtón is kint lesznek az eredmények. Hamarosan kiállítjuk az eddig elkészült legszebb munkákat.

Szólj hozzá!

Az alsó tagozatosok mindig szívesen rajzolnak. Most a legkedvesebb Mátyás-mesékhez kértünk illusztrációkat tőlük. 65 alkotás született! A zsűrinek (és nekem) az alábbiak tetszettek a legjobban:

    Mátyás mesék 2008

Az okleveleket, emléklapokat és díjakat a költészet napi műsor után vehették át a rajzolók:
I. helyezett: Szabó Csongor Zsolt 1.a -- II. helyezett: Juhász Dorina 1.b -- III. helyezett: Koncz Klaudia 1.t

Oklevelet kaptak:
Harmos Szilvia 1.a -- Donovár Martin 1.t -- Szedmák József 1.t -- Bokros Lolita 2.a -- Bencze Fruzsina 3.a -- Végh Titanilla 3.a -- Juhász Kinga 3.a -- Varga Boglárka 3.b

Szívből gratulálunk mind a 65 rajzhoz!

Szólj hozzá!

Egy jó hangulatú, nem a megszokott keretek között zajló irodalomóra képeivel szeretném felhívni a figyelmeteket a közelgő versünnepre.
Április 11-én, pénteken reggel 3/4 8-tól és 1/2 9 től a felsősök versmondásával emlékezünk meg a költészet napjáról valamint József Attiláról, akinek születésnapja ez a nap.
Igaz, a rendhagyó irodalomóra nem róla szólt, hanem Petőfi Sándor János vitézéről. Az ötödikesek bábelőadás formájában dolgozták fel a művet. Az előadást hosszas előkészületek: a legkedvesebb jelenetek kiválasztása, bábkészítés, a szöveg megtanulása, gyakorlása előzték meg.
A képek önmagukért beszélnek: a klasszikusokat és a kötelező irodalmat is meg lehet szeretni olykor. Csak odafigyelés, idő, ráhangolódás kell hozzá!
A fotóalbumban az előadás szereplői, azaz a bábok és az őket készítő majd életre keltő gyerekek láthatók.
Néhány rövid jelenetet fényképezőgéppel filmre is vettünk, igaz nem kifogástalan minőségben.

    János vitéz

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása