Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Sok pedagógus számára a tanév egyik nagy feladata lesz a digitális tábla használatba vétele a napi oktatómunkában. Ehhez a sok energiát és időt igénylő munkához egyre több információt, felhasználható tananyagot és egyéb segítséget találhatunk az interneten. Négy kihagyhatatlan netes forrás innen a blogról is elérhető, a "Hasznos weblapok" linkjei között. Ezek: a Sulinet Digitális Tudásbázis (sdt.sulinet.hu), a Műszaki Kiadó E-tanárikara (www.etanarikar.hu), az Interaktív-tanító.lap.hu (interaktiv-tanito.lap.hu) és a legújabb, az Interaktív Oktatástechnikai Portál (www.iot.hu), mely éppen szeptember 1-én indult az alábbi ajánlással:

"A portál célja a pedagógustársadalom munkájának segítése a digitális taneszközökkel és -tananyagokkal, a kapcsolódó módszertani, és technológiai képzésekkel kapcsolatos ismeretek és információk egy helyen való közlésével.
A hamarosan lezáródó eszközbeszerzési pályázatot követően, több tízezer interaktív oktatástechnikai eszközzel lesz gazdagabb a magyar oktatási infrastruktúra. A közoktatási intézmények döntő többségében megjelennek a pedagógusi munka eredményességét bizonyítottan növelő, a tanulók körében pillanatok alatt népszerűvé váló interaktív táblák, feleltetőrendszerek, és egyéb korszerű digitális taneszközök.

Az Interaktív Oktatástechnika Portál hiánypótló, a maga nemében egyedülálló módon segíti a pedagógusok munkáját azzal, hogy egy helyen foglalkozik az interaktív oktatástechnikai eszközök, a digitális tananyagok, a módszertani és technológiai (IKT) képzések témaköreivel és az ehhez kapcsolódó pályázatokkal, szakmai eseményekkel.

A naponta többször frissülő tartalom mellett, interaktív, online kereshető eszköz-, digitális tananyag-, és képzési katalógusai teszik rendkívül hasznossá a portált a tanárok, intézményfenntartók számára.

A www.iot.hu az oktatás során azonnal hasznosítható, gyakorlatias információival a teljes nevelési-oktatási vertikumot szolgálja, az óvodai-, az alap-, és középfokú képzésen át a felsőoktatási intézményekig bezárólag."

Forrás: www.iot.hu

Szólj hozzá!

Kinek tetszik, kinek nem, újra szeptember van. No meg, ami ezzel jár. Tanévnyitó, tankönyvosztás, szülői értekezlet. Új tantárgyak, új órarend, új osztálytársak, új tanárok.
A legeslegújabbak a "kisgólyák", s nekik a legújabb itt minden és mindenki. Ők már eltöltöttek egy gólyatáborozós hetet az iskolában, mire megjöttek a nagyobbak. Megismerkedtek egymással, a tanító nénikkel, a szépen kifestett, új bútorokkal berendezett tantermükkel. A tanévnyitón már szerepeltek is. Iskolánk színeivel a lányok sárga, a fiúk kék nyakkendőt kaptak a nagyobbaktól.
Ma megkapták a tankönyveiket is.
Kívánok nekik az iskola minden diákja és dolgozója nevében nagyon érdekes, élményekkel és tudással teli tanévet!

    Kisgólyák és tanévnyitó

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása