Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

10 kérdésből áll, s mindig 3 megadott válasz közül kell kiválasztanod a helyeset. A 7.a-ból már sikerült valakinek. De a kisebbek is bátran megpróbálhatják! Az életrajzi adatokat könnyen megtalálod a neten is, csak be kell írnod a költő nevét a Google-ba. A műveire vonatkozó kérdések sem nehezek, egy kis fantáziával és szemfülességgel ki is találhatók. (Segítséget jelentenek az előző bejegyzésben közölt könyvcímek és képek.) Persze még jobb, ha olvastad is ezeket. Írd be a neved a "Your Name"-hez és "Start Quiz". Fogj hozzá gyorsan, és játssz!
Hajrá kálváriások!

3 komment

Vers és zene: Kányádi Sándor verseit és meséit sokan ismerik és szeretik a mi könyvtárunk olvasói közül is. Ami megvan tőle, és kölcsönözhető nálunk:

    Kányádi Sándor válogatott versei
    Küküllő kalendárium (versek)
    Költögető (versek)
    A bánatos királylány kútja (versek, mesék)
    Virágon vett vitéz (mesék)
    Talpas történetek (mesék)
    Világlátott egérke (mesék)

Október 21-én (kedden) a költővel személyesen is találkozhatunk Gyöngyösön, a Vers-Zene Fesztiválon, délután 17 órától a művelődési házban. Aki szeretne velem jönni, azzal találkozunk fél 5-kor, azaz 16.30-kor az iskolai könyvtárban, ahonnan együtt megyünk a művelődési házba. Dedikálni is fog, ha van tőle könyvetek, elhozhatjátok. Én is viszek egyet a könyvtáriak közül.
Műveiből és életrajzából összeállítottam egy kis kvízjátékot. Ha beléptél, a "Start Quiz" gombbal indul, ezután mindig a "Submit My Answer" gombra kattintással léphetsz tovább.
Jó játékot! Ha a könyvtárban játszol segítek! És a hibátlan megoldásokért jutalom is jár!

2 komment

Színház: Október 19-én vasárnap 19 órától Rideg Sándor "Indul a bakterház" című regényének színházi feldolgozását láthatjuk a Mátra Műv. Központban.
Rideg Sándor regényének humorát nem lehet megunni. Olvasva, filmen, színházban egyformán ellenállhatatlanok az "ördögfióka" kamaszfiú, Bendegúz történetei és életfilozófiája.
Nézzétek meg, hogyan mutatkozik be Bendegúz Mihályfy Sándor 1979-ben készült filmjének kezdő jelenetében:

Ha kedvet kaptál hozzá, nézd meg a színházi feldolgozást, kölcsönözd ki a regényt vagy nézd meg a filmet az iskolai könyvtárban.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása