Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

olimpiai-karikak-blogamiablogterhu_kicsi.jpgA Lakiteleki Népfőiskola országos olimpiatörténeti vetélkedőt hirdet a 2007/2008-as tanév II. félévére általános iskolai tanulók számára "Athén-Peking (1896-2008)" címmel. A vetélkedő témája: az újkori nyári olimpiák magyar sikerei.

A versenyre általános iskolák felső tagozatosaiból álló három fős csapatok jelentkezhetnek. (Iskolánként több csapat is nevezhető.) A vetélkedő három írásbeli fordulóból áll. A három forduló alapján az első 10 helyezést elérő csapat 2008. május 16-17-én helyi döntőn vesz részt a Lakitelki Népfőiskolán. Szállást, étkezést, egyéb tartalmas programokat a Lakiteleki Népfőiskola biztosít. A döntő színvonalát a zsűri emeli, melynek tagjai: a múlt és a jelen magyar olimpikonjai, elnöke Gyarmati Dezső, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Népfőiskola Alapítvány kurátora. A vetélkedő győztesei értékes ajándékcsomagokat kapnak.
Nevezési díj nincs.

A jelentkezést és az egyes fordulók feladatmegoldásait postán várják a következő címre: Lakiteleki Népfőiskola, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3. A borítékra írjátok rá: OLIMPIA

Jelentkezési lap és az első forduló feladatlapja máris letölthető a http://www.torinet.hu webcímről.

A feladatok megoldásához használjátok a könyvtárat, és a könyvtáros segítségét. Könyvtárunk alábbi könyveiből megválaszolhatók a kérdések:

Keresztényi József: Kis olimpiatörténet. Bp., Gondolat K., 1988.
Magyar Nagylexikon. 14.kötet., Bp., Magyar Nagylexikon K., 2002.
A XX. század krónikája. Bp., Officina Nova K., 1994.

Használhatod az internetet is: Olimpiai játékok - Wikipédia Olimpia.lap.hu

Fogjatok hozzá, érdemes!

Szólj hozzá!

Az idei farsangi bál - iskolánk történetében már 10. alkalommal - a hercegi pár és udvarhölgyeik bevonulásával kezdődött. A herceg (Tóth Márk 4.a) és a hercegnő (Kerékgyártó Petra 4.b) angolkeringőt lejtettek, majd elsőseink elegáns bécsi keringője nyitotta meg az idei bált. A koreográfiát tervezte Petrovicsné Juhász Erika. Betanították: az elsős tanító nénik.

    Farsang 2008.02.29.

A kisbíró, az udvari bolond és a varázsló is fáradhatatlanul tették a dolgukat. Kihirdették az eseményeket, jókedvre hangolták a közönséget és varázslatos hangulatot teremtettek.
Az osztályok műsorszámai alatt bejártuk a világot: hol a mesés keleten, hol a dzsungelben, hol az amerikai Vadnyugaton, hol latin-amerikai tánciskolában éreztük magunkat.

    Osztályok farsangi produkciói

A végére mindenkinek fergeteges jókedve kerekedett:

    Össztánc és jókedv

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása