Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

banyaszKülönösen nekünk való ez a pályázat, hiszen a környékünkön a bányászat jelentős, sok családban élnek bányászok, főleg a nagyszülők között, akik segíthetnek a gyerekeknek az elkészítésében.

Hogy biztosan észrevedd, idemásolom a pályázati kiírást a Nagycsaládosok Országos Egyesülete weblapjáról:

I. Kincseink az ásványkincsek
RAJZPÁLYÁZAT – nem csak fiúknak

Ég a villany. Rengeteg autó futkározik fel-alá a világ útjain. Anya megsózza levest. A kirakatokban csillognak az aranyból és ezüstből készült ékszerek. Mi a közös bennük? Kitalálod?
Az elektromos áram, a benzin, a só, a nemesfémek – mind-mind a bányászattal vannak kapcsolatban. És hogyan? Az ezüst, a só a föld gyomrában várja, hogy rátaláljanak a bányászati szakemberek, és kitermeljék őket. Nem is hinné az ember, hogy a szépen csillogó aranylánc is a föld mélyéről származik.
A NOE a Magyar Bányászati és Földtani Hivatallal együtt rajzpályázatot hirdet Kincseink az ásványkincsek címmel.
Várjuk azokat a gyermekrajzokat, melyek témája a bányászattal, ásványi anyagokkal és azok kitermelésével kapcsolatosak. A műveket három korcsoportban bíráljuk el: 0-6 évesek, 6-12 évesek, 12-18 évesek.
Beküldési határidő: 2009. május 25.

A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal által felajánlott értékes nyereményeket az őszi találkozón adjuk át a szerencsés nyerteseknek.

A munkákat a NOE Titkárság címére kérjük elküldeni (1056 Budapest, Március 15. tér 8.)
Bányászd elő színes ceruzádat, filcedet, zsírkrétádat, és
rajzolj egy olajfúró tornyot, egy szénbányát, vagy egy bányarémet :)

II. „Szerencse fel, szerencse le,
Ilyen a bányász élete.” – IRODALMI PÁLYÁZAT

A Ti családotokban volt bányász? Esetleg a családotok ismeretségi körében? Netán Ti magatok szeretnétek bányászok lenni? Talán ismeritek is a fenti bányászdalt?
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Magyar Bányászati és Földtani Hivatallal együtt pályázatot hirdet gyermekeknek és fiataloknak „Szerencse fel - Bányász történetek” címmel.

Írd le, amit bányász rokonod vagy ismerődöd mesélt a bányász életről: a nehéz munkáról, a bányásztársakról, a veszélyekről, izgalmakról. Meséld el, hogy számodra miért érdekes és vonzó munka a bányászat?
A pályázatra maximum 2 oldalas írásműveket várunk 2009. május 25-ig a NOE Titkárságra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr464928673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása