Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

barokk-logo-sulival1Az elkövetkező hetekben – hasonlóan a tavalyi reneszánsz könyvtári játékokhoz – a barokk korral kapcsolatos történelmi, művészettörténeti játékos feladatok megoldására hívlak benneteket az iskolai könyvtárba. Városunk az idén ünnepli 675. születésnapját. Ezért a játék során kiemelt figyelmet kapnak Gyöngyös barokk kori műemlékei, és a Rákóczi-szabadságharc gyöngyösi vonatkozásai.

Ha bejöttök az iskolai könyvtárba, érdeklődésetek, ügyességetek szerint különféle feladatokból választhattok, melyeket a könyvtárban található könyvek és az internet segítségével lehet megoldani:
 Barokk díszek, motívumok rajzolása.
 Képkirakó (puzzle).
 Címertervezés.
 Barokk épületek, utcák tervezése.
 Zenei, történelmi, művészeti kvíz-játékok megoldása írásban és interneten.
 Barokk kifestők színezése.
 Fegyverek és harci eszközök felismerése, rajzolása.
 Kuruc kori mondák, történetek megismerése, írása, illusztrálása.
 Versírás.
 Kézműves tárgyak, makettek készítése.
A feladatok összeállításában segítenek Mihalik Józsefné és Jakab Sándorné tanár nénik, akiknek (még mindig) a történelem a kedvenc tantárgyuk. A kreatív feladatok kitalálásában Egyedné Tóth Anita tanár néni segítségére is számíthatok, akinek, mint tudjuk, a rajz a kedvenc tantárgya.
Ti pedig szerintem mindazok tanácsait, tudását felhasználhatjátok, akik szeretik Gyöngyöst, a történelmet és a művészetet. Dolgozhattok egyénileg, párban vagy kisebb csoportokban is. A feladatok megoldásával nemcsak egyénileg vetélkedtek, hanem osztályotoknak is gyűjtitek a pontokat. Hetente az osztályonkénti összesített eredményt közzéteszem a könyvtárban és az iskola blogján.
Tavaly, ha emlékeztek még rá, a reneszánsz 2 kiemelkedő teljesítményt nyújtó osztálya az akkori 6.b és 6.a voltak. E két osztálybeli és még sok más diák munkáit most is láthatjátok webalbumainkban itt és itt.

Március 28-án délelőtt „Gyöngyösi műemléknéző portyára” indulnak a felsős osztályok, melyre osztályfőnöki órán és a könyvtárban lehet felkészülni. Ez kötelező minden felsős tanulónak, hiszen március 28. munkanap, s tanítási időben történik a városnézés. A játék többi része természetesen önkéntes, s a felsorolt könyvtári feladatokkal megpróbálkozhatnak a 3.-4. osztályos tanulók is, ők viszont nem fognak "portyázni".

A játék végén, kb. 6 hét múlva, kihirdetjük a végeredményt, majd a díjak kiosztására a diáknapon kerül sor.

Osztályonként és egyénileg is jutalomra számíthatnak a legügyesebbek, legaktívabbak.

Legszebb rajzaitokat, saját készítésű alkotásaitokat a tanév végén kiállítjuk a földszinti zsibongóban, valamint itt a blogon is megjelentetjük azokat.

Gyertek, várlak benneteket a könyvtárban.
Jó munkát, jó játékot mindenkinek!
Hevesi Mária könyvtáros tanár néni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr844928697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása