Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

p1130397Mától a barokk programsorozat végéig naponta egy-egy fotó és hozzá tartozó kérdés vagy kérdések jelennek meg blogunkon. Természetesen a barokkal kapcsolatos, nagyrészt gyöngyösi képeket láthattok majd. A kérdés(ek)re adandó válaszok egy kis kíváncsisággal könnyen kinyomozhatók a könyvtárban vagy az internet segítségével. Az is lehet, hogy csak alaposan szemügyre kell venni minden részletet, vagy ismerős lesz a kép, s "fejből" tudod a választ.
A teljes névvel és osztálynévvel ellátott, hozzászólásban beküldött válaszok beszámítanak a pontgyűjtő versenybe!

A mai képen egy barokk stílusú ajtó látható, mely a Fő téri Szent Bertalan templomban, a látogatók elől elzárt helyen található. Nézd meg figyelmesen a díszítéseit, mert nagyon szépek. (Ha rákattintasz, kinagyítva látod.) A feliratot is vedd szemügyre, amely az ajtó készítésének éve lehet!
Milyen évszám található rajta, és milyen helyesírási hibát vétett a feliratokat faragó mester? Segít az Idegen szavak és kifejezések szótára.
Nézd mennyi szép kapu és ajtó van még a barokk épületeken:

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr974928689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása