Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

fiestafigura_10evesMagyarra fordítva "Internet ünnep" lehetne a neve. Az idén ünnepli 10 éves születésnapját az Internet Society által kezdeményezett rendezvény. A világméretű program célja az internet- és digitális kultúra népszerűsítése, az információs társadalomba való beilleszkedés megkönnyítése, a tudatos internet-felhasználók képzése. Az Internet Fiesta megszervezésében Magyarországon évek óta a könyvtárak vállalnak kulcsszerepet. A tavalyi rendezvény központi témája a gyermekek internet-használata volt.
Az idei évben többek között az e-tanulás áll a középpontban.
Egyre több az e-tananyagokat tartalmazó, tanulást segítő weboldal, melyeket én is gyűjtök, linkjeik megtalálhatók a blogon a "Hasznos weblapok" között, a jobb oldalsávban. Többek között:
101 ötlet...
Angol nyelvtanulás játékosan E-tanárikar, e-tananyagok Energia Kaland Online helyesírásgyakorló REALIKA Sulinet Digitális Tudásbázis

Mi az iskolában a Fiesta alkalmából 23-án hétfőn Dr. Gálné Pelle Györgyi informatika szakos kollégámmal és Kádár Péter rendszergazdával közösen megszervezzük az I. Iskolai Honfoglaló bajnokságot. (Ha a technika is úgy akarja, és nem gabalyodnak egymásba dugót okozva a világhálón száguldozó adatcsomagocskák!) Délután 14.45-től lehet 3 fős csapatokban nevezni az első emeleti számítógép teremben. A bajnokság 15 órakor kezdődik.
A Honfoglaló játékra vonatkozó Poll-R szavazásból (amely sajnos több napon át nem üzemelt, így többen lemaradhattak róla) az derült ki, hogy: a szavazók 72%-a (16 szavazó) visszatérő játékos, 18% már kipróbálta a játékot legalább 1-szer (4 fő) és 9% (2 fő) még sohasem próbálta.

Ajánlom figyelmetekbe az internet-használattal kapcsolatban -- olvassátok el és játsszátok el:uj-kep-291 -- az Egyszervolt.hu net-kalauzát;
-- a Barátságos internet.hu elektronikus tananyagát és játékát gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak ;
-- a Wild Web Woods online játékot. (Sajnos csak gyors internet-kapcsolattal és jó géppel élvezhető.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr484928700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása