Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

26.
április

BAROKK ZENE

kkt  |  9 komment

Az egri zenei könyvtárból Zsoldos Marianna, a Hangtárnok készítette nekünk ezt az összeállítást. Nemcsak a felhangzó zenék, hanem a szép képek is barokk hangulatba ringatnak bennünket.
Bár tudom, hogy most leginkább a szépséges tavasz ringat el bennünket, és ha csak tehetjük, kint, "élőben" élvezzük a természet hangjait és látványát. De este, ha hazatértél, s megnézed a filmet, visszahallod a tavaszt ebben is!!!
Ha válaszolsz a filmmel kapcsolatos 2 kérdésre hozzászólásban, az beleszámít a barokk játék pontszámaiba.

Kérdések:
1. A film alatt 4 zenei részletet hallunk, nagyon ismert zeneszerzők nagyon ismert zenéit. Kik a zeneszerzők, és/vagy mi a zeneművek címe? (Segítenek a képek, van zeneszerző, akinek a neve is ott van!)
2. Milyen hangszereket látsz és/vagy hallasz a filmben? Sorolj fel minél többet!

Minden helyesen megadott zeneszerző, zeneműcím, hangszernév 1-1 pontot ér!

A hozzászólást a teljes neved és osztályod megadásával küldd el!

Az eddig eredmények összesítve, (osztályonként és egyénileg is) ma este fölkerülnek a blogra. Lehet, hogy az már inkább késő este lesz, mert nekem is élvezni kell a tavaszt :)))
Még két hétig tart a játék, "húzzatok bele"! A könyvtári, a netes feladatok, no meg a portyáról készített fotók -- amiket még mindig hozhatnak az osztályok -- nagyon sokat változtathatnak az eredményeken.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr824928729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása