Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

p1140528A másodikos osztályokkal igazi "jószomszédi" kapcsolatban vagyunk. Ha összefutunk a folyosón -- szinte minden szünetben -- örömmel üdvözöljük egymást, váltunk néhány szót, megkérdeznek mikor kell visszahozni a könyvet, más visszahozta-e már azt amit ők szeretnének, stb. Gyakran átmegyünk egymáshoz -- én pl. megnézni, mi szépet rajzolnak, vagy éppen fotózni, meghallgatni a jó híreket, de leginkább ők jönnek hozzám a könyvtárba, aminek én nagyon örülök. Jönnek az osztállyal tanítási órán, napközis csoportban különböző rendezvényekre, és egyenként könyveket lapozgatni, kölcsönözni.
Legutóbb Devecseri Gábor "Állatkerti útmutatóját" dolgoztuk fel egy könyvtári óra keretében.
Az olvasókönyvükben szerepel ennek a sokrészes bolondos költeménynek néhány versszaka.
Nemsokára osztálykirándulásra mennek a budapesti állatkertbe a gyerekek. Ott a versben szereplő sokféle állat majd élőben is látható lesz. Persze nem fog csókolózni a hód a tapírral és a jegesmedve sem fog beleavatkozni ebbe a szerelmi viszonyba, de nézegetve őket, bevillanhatnak a vicces verssorok, és az állatokat figyelve dolgozhat tovább a gyermeki fantázia. Mert az van nekik, ez kiderül a rajzokból is, melyeket házi feladatként készítettek a kapott versszakhoz. (Némelyiken ez -- mármint hogy haza kellett vinni -- rögtön látszik is a gyűrődésekből, de sebaj, a tartalom a lényeg, vagyis amit rajzoltak rá, nem a papír.)
A tanítónéniktől megkaptam és kiválogattam néhányat a rajzok közül. Nekem nagyon tetszenek! Ha rákattintasz a fenti képre, láthatod mindet. A szép rajzokért cserébe íme itt a vers megzenésített változata a Youtube-ról, melyet az órán egyszer már meghallgattunk, megnéztünk:

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr474928737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása