Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Benedek Elek 150 évvel ezelőtt, 1859. szeptember 30-án született Benedek Elek, a nagy magyar mesegyűjtő, mesemondó, a magyar gyermekirodalom egyik megteremtője. 2005 óta születésnapját a Népmese napjaként ünnepeljük.

Iskolánkban már hagyománnyá vált, hogy ezen a napon mindenki meghallgat vagy elmond legalább egy magyar népmesét.
Az idén sem lesz ez másként. A nagyok Meseország követeiként szerdán, a délelőtti órákban egy-egy szép mesével látogatnak el az alsós osztályokba. Majd délután ismét előadják meséjüket a napközisekből és más érdeklődőkből álló közönség előtt.

Kapcsolódó weboldalak:

Benedek Elekről Benedek Elek fényképe (puzzle játék) Benedek Elek kisbaconi emlékháza (videoklip) Benedek Elek síremléke (fotó) Benedek Elek meséi a Magyar Elektronikus Könyvtárban Egyszervolt.hu/Mesék Mese.lap.hu

Korábbi blogbejegyzések a Népmese napjával kapcsolatban:
A népmese napja 2008 A népmese napja 2007

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr744928751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása