Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

Abafiak Felfedező Gyermekszervezet. Gyöngyös Fő tér 9. Kaszinó, civil iroda.
KÖSZÖNET ÉS MEGHÍVÁS A GYÖNGYÖSI ISKOLÁK TANÁRAINAK, TANULÓINAK ÉS SZÜLŐKNEK !

Szeptember végén sikerült kapcsolatfelvevő és szervezetünket bemutató látogatást tennem minden iskolában.
Tisztelettel megköszönöm azt az érdeklődést, szolgálatkészséget és tiszteletet amivel fogadtak. Külön köszönöm a 6-os és 7-es iskolák vezetőinek azt a lehetőséget, hogy azonnal találkozhattam diákokkal is. Várom a további meghívásokat.
Az eredmény várakozáson felüli és reménykeltő volt. A keddi ügyeletünkre a Kaszinóba négy szülő és öt gyermek érkezett tájékoztatásra. Felajánlottak közvetítő szerepet is.
Jó kérdést tettek fel azzal kapcsolatban, hogy néz ki ez a szervezet.
Gyöngyösön jelenleg egy csapat van. Az ideális az lenne, ha iskolánként legalább egy felnőtt az élére állna a gyermekszervezet szervezésének, megfelelő erkölcsi támogatás mellet: önálló csapat alakulna minden iskolában.
Amig ez az állapot be nem következik, addig van az Abafiak- Csobánka Felfedező Törzs a Kaszinóban, az egyes iskolákból csatlakozó gyerekek és felnőttek egy-egy rajt alkotnak. Kis baráti közösségekre, őrsökre tagolódva. Ennek feltételét megteremtve október 20-án önként jeletkező 10 éven felüli gyerekek részére Őrsvezetőképző tanfolyamot szervezünk.

MEGHÍVÓ: Tisztelettel meghívom október 17-én. szombaton az iskolák 10-15 fős csapatait 1-1 felnőtt, vagy ifivezető vezetésével a Sás-tóhoz szervezett emlékútra és számháború hadijátékra. TALÁLKOZUNK: 10.30-KOR MÁTRAFÜREDEN A KISVASÚT VÉGÁLLOMÁSÁN . /BUSZOK IS KISVASÚT IS IDEÁLISAN ÉRNEK IDE GYÖNGYÖSRŐL/
Felszerelés: hátizsák, esőkabát, étel-ital, igazolvány, utiköltség, CSAPAT NÉVSOR.
Rossz idő esetén 24-én tartjuk. Reggel lehet telefonon is érdeklődni !! 30 320 26 42
Emlékutunkat a csaknem elfeledett szept 29. /1848/, október 6. vértanuk emléknapja és az 1956-os forradalom /okt. 23./ emlékének ajánljuk.
A számháborúban 48-as honvédek és osztrákok szerepében fogyasztjuk egymás seregét.
Szeretettel várunk minden érdeklődő gyereket és felnőttet, valamint ifiket. Szervező: Balázs György törzsfőnök.

Kis betekintés a Magyarország Felfedezői Szövetség tevékenységébe.
(E szövetség tagjaként működik a gyöngyösi Abafiak Gyermekszervezet):

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr144928758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása