Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

p1120945Az Egressy Béni Általános Iskola 2 csapata és a mi iskolánk 2 csapata közötti ötlabda bajnokság eredményét még a sportnapon kihirdettük:
I. hely: Kálváriaparti/ 1.csapat
II.hely: Egressy Béni/ 1.csapat
III.hely: Egressy Béni/ 2.csapat
IV.hely: Kálváriaparti/ 2.csapat
A Kálvária Sportnap vándorserlegét így továbbra is iskolánk őrizheti.

Az iskolánk osztályai közötti pontgyűjtő verseny (ügyességi, erőnléti feladatok, tájfutás) eredményét február 10-én, kedden, az iskolagyűlésen hirdettük ki.

Minden osztály jól teljesített, ezért mindenki kapott díjat, jutalmat.

A begyűjtött pontszámok alapján évfolyamonként a következők bizonyultak a legjobbnak:

    1.évfolyam: 1.t
    2.évfolyam: 2.t
    3.évfolyam: 3.a
    4.évfolyam: 4.b
    5.évfolyam: 5.t
    6.évfolyam: 6.t
    7.évfolyam: 7.d
    8.évfolyam: 8.b

MINDEN OSZTÁLYNAK GRATULÁLUNK!
Az eredményhirdetés képeit itt , vagy a serlegre kattintva nézheted meg. A sportnap képei a korábbi bejegyzésben láthatók.

Szólj hozzá!

kep_331A víz világnapjához (március 22.) kapcsolódnak azok az internetes versenyek és pályázatok, melyeket megtalálsz a linkek között az alábbi címeken:
Internetes verseny a vízről 1-6. osztályosoknak;
Internetes verseny a vízről felsősöknek;
Tésztahíd-építő verseny;
Víz, ami elválaszt és összeköt.
A részleteket megtudhatod, ha a linkekre kattintasz. Az internetes versenyek ezen a héten már elkezdődtek, de még 2 hétig be lehet kapcsolódni.

Szólj hozzá!

A www.kultura.hu-ról vettem át az alábbi hírt:

gyermekmuveszet2009 a Kreativitás és innováció európai éve. Az uniós kezdeményezés célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, milyen fontos szerepet játszik a kreativitás és az innováció saját személyes életükben, önmegvalósításuk és társadalmi jólétük elérésében csakúgy, mint a vállalatok és szervezetek sikerében, Európa versenyképességének növelésében, a fenntartható fejlődés biztosításában.

A Kreativitás és innováció európai éve átfogó kezdeményezés, amely jellegénél fogva számos területre kiterjed: az oktatás és képzés mellett érintett a kultúra, a vállalkozásfejlesztés, a kohéziós politika, a vidékfejlesztés, a kutatás és fejlesztés, a kreatív ipar (beleértve az építészetet is), az audiovizuális szektor és az információs társadalom is.

Az európai év néhány kiemelt témája többek között:

- A művészeti oktatás és a kreativitás fejlesztésének erősítése az alap- és középfokú oktatásban, a szakmai képzésben, valamint a non-formális és az informális oktatásban
- Az önkifejezés kreatív formáinak fenntartása, erősítése felnőtt korban is
- A kulturális sokszínűség mint a kreativitás és innováció forrása
- Az információs és kommunikációs technológiák mint a kreatív önkifejezés médiumai
- A matematika, a természettudományok és a műszaki tudományok az aktív, innovatív gondolkodásmód szolgálatában
- Az innovatív folyamatok széles körű megértésének elősegítése, a vállalkozó szellem és attitűd erősítése a jólét fenntartása érdekében
- Az innováció mint a fenntartható fejlődés záloga
- Kreativitáson és innováción alapuló regionális és helyi fejlesztési stratégiák
- Kulturális és kreatív ipar: ahol az esztétikum és a gazdasági szempont egybeesik
- Innováció a köz- és magánszektorban

A Kreativitás és innováció európai évének hazai koordinátora az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Tempus Közalapítvány.

Magyarországon ez alkalomból különösen nagy figyelmet kap
- a kulcskompetenciák fejlesztése az egész életen át tartó tanulás folyamatában és
- az innováció a fenntartható fejlődés szolgálatában.

1 komment

banyaszKülönösen nekünk való ez a pályázat, hiszen a környékünkön a bányászat jelentős, sok családban élnek bányászok, főleg a nagyszülők között, akik segíthetnek a gyerekeknek az elkészítésében.

Hogy biztosan észrevedd, idemásolom a pályázati kiírást a Nagycsaládosok Országos Egyesülete weblapjáról:

I. Kincseink az ásványkincsek
RAJZPÁLYÁZAT – nem csak fiúknak

Ég a villany. Rengeteg autó futkározik fel-alá a világ útjain. Anya megsózza levest. A kirakatokban csillognak az aranyból és ezüstből készült ékszerek. Mi a közös bennük? Kitalálod?
Az elektromos áram, a benzin, a só, a nemesfémek – mind-mind a bányászattal vannak kapcsolatban. És hogyan? Az ezüst, a só a föld gyomrában várja, hogy rátaláljanak a bányászati szakemberek, és kitermeljék őket. Nem is hinné az ember, hogy a szépen csillogó aranylánc is a föld mélyéről származik.
A NOE a Magyar Bányászati és Földtani Hivatallal együtt rajzpályázatot hirdet Kincseink az ásványkincsek címmel.
Várjuk azokat a gyermekrajzokat, melyek témája a bányászattal, ásványi anyagokkal és azok kitermelésével kapcsolatosak. A műveket három korcsoportban bíráljuk el: 0-6 évesek, 6-12 évesek, 12-18 évesek.
Beküldési határidő: 2009. május 25.

A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal által felajánlott értékes nyereményeket az őszi találkozón adjuk át a szerencsés nyerteseknek.

A munkákat a NOE Titkárság címére kérjük elküldeni (1056 Budapest, Március 15. tér 8.)
Bányászd elő színes ceruzádat, filcedet, zsírkrétádat, és
rajzolj egy olajfúró tornyot, egy szénbányát, vagy egy bányarémet :)

II. „Szerencse fel, szerencse le,
Ilyen a bányász élete.” – IRODALMI PÁLYÁZAT

A Ti családotokban volt bányász? Esetleg a családotok ismeretségi körében? Netán Ti magatok szeretnétek bányászok lenni? Talán ismeritek is a fenti bányászdalt?
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Magyar Bányászati és Földtani Hivatallal együtt pályázatot hirdet gyermekeknek és fiataloknak „Szerencse fel - Bányász történetek” címmel.

Írd le, amit bányász rokonod vagy ismerődöd mesélt a bányász életről: a nehéz munkáról, a bányásztársakról, a veszélyekről, izgalmakról. Meséld el, hogy számodra miért érdekes és vonzó munka a bányászat?
A pályázatra maximum 2 oldalas írásműveket várunk 2009. május 25-ig a NOE Titkárságra.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása