Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

MeseutcaNemrég nyílt meg irodalmárok, pedagógusok és szülők összefogásával a gyermekkönyvekkel, olvasással foglalkozó új weboldal. Minden héten más témát járnak körül a gyermekkönyvek alkotói ("Így látják ők: az alkotók"), a gyermekkultúra szakértői ("Így látják ők: a szakértők") és a szülők ("Így látjuk mi: az olvasók"), illetve játékokkal ("Gyerekasztal") és produkciókkal (videók, fotógaléria) bekapcsolódnak az ügy főszereplői, a gyerekek is. Az eddigi témák: az óvodakezdés, az iskolakezdés, a népmesék világa, halottak napja kapcsán a gyász, és legutóbb a mondókázás voltak.
Ezen a héten a versről szól az oldal.

"A mi utcánkban jól megfér a szakértelem és a játék, a mese és a valóság. Nálunk biztos támpontot találhat mindenki, akinek gyerekkönyvekkel, (vizuális) neveléssel kapcsolatos kérdései akadnak." - írja Both Gabi, az oldal főszerkesztője.

Nem csak a szülők, pedagógusok, hanem a gyerekek is örömmel és haszonnal olvasgathatják a weboldal cikkeit és a könyvajánlókat, játszhatnak a Gyerekasztal játékaival, és nézegethetik a fotógalériát, videógyűjteményt.
Hamarosan webáruház is segítséget nyújt majd a könyvválasztáshoz.

Összeállítás a Meseutca.hu programjairól, céljairól (videóklip)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr824928817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása