Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

P1200080Tegnap megtartottuk a Költögető blog születésnapi összejövetelét. Meghívót kapott mindenki, aki a versíró blog egy éves fennállása alatt verset publikált a weboldalon. A költögetők nagyrészt kálváriaparti iskolások, néhány ötödikes szeptembertől a Berze gimnáziumban folytatja tanulmányait, néhányan más, környékbeli iskolába járnak és vannak olyan távoli költögetőink is, akikkel személyesen eddig még nem sikerült találkozni, mert pl. Szegeden, Budapesten, Szentgotthárdon laknak.
A távoliak kivételével szinte minden meghívott el tudott jönni - és ennek nagyon örülök.
A találkozót játékkal kezdtük: névadóztunk, csacsi-pacsiztunk és közmondásokat "szereltünk" Lackfi János verséből kiindulva.
Többen hoztak magukkal új verseket, melyek felolvasásával nagy sikert arattak a többiek előtt. Gyallai Máté a szülinapos Költögetőt verselte meg, íme:

    Gyallai Máté: SZÜLINAP

    Szülinap, szülinap,
    Hogy rohan az idő,
    Már egy éves a
    Kálváriás Költögető.

    Írunk, írunk,
    Ötleteket várunk,
    Gondolkodó fejjel
    sok mindent kitalálunk.

    Költögettünk, költögetünk,
    Verset készítünk,
    Szülinapi köszöntőt
    Így rímeltetünk.

A versek meghallgatása közben elfogyasztottuk születésnapi tortáinkat, majd megbeszéltük a "Kisvackor" pályázatot, amelyen szeretnénk egy (vagy több) közös alkotással részt venni.
A felmerült ötletek nyomán megalakultak az alkotó csoportok, akik közösen dolgoznak majd a nekik legjobban tetsző ötlet kidolgozásán. A találkozó ünnepi de ugyanakkor vidám hangulatban telt el, remélem mindenki jól érezte magát, s még nagyobb kedvvel fog hozzá az újabb versfaragásokhoz.

A találkozó képei a Picasaweben:

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr944928819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása