Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

navigátorA Navigátor többfunkciós könyv: gyermekirodalmi lexikon, olvasókönyv és böngésző egyben. Gyerekeknek és felnőtteknek egyformán hasznos és szórakoztató olvasmány.
Bevezető és használati utasítás a könyvből:
"A Navigátor túlélő felszerelése lehet annak, aki napjaink gyermekirodalmi rengetegében kíván eligazodni. Vagy egyszerűen csak nézelődni, böngészni, felfedezni, újrafelfedezni szeretne. A 2000-es év elejétől a 2009. december végéig tartó időszak legfontosabb és legizgalmasabb magyar gyermekirodalmi történéseit összegzi. 100 író, költő, illusztrátor lexikális adatait, szövegeit, fényképeit és rajzait gyűjtöttük egybe + egy antológiát, amely maga is összegez.
Elsősorban a gyerekolvasókra számítunk. Ők a versek, mesék, regényrészletek mellett a szerzők bemutatkozó írásaiban vagy a "kitépett füzetlapokra" firkantott szövegeiben találhatnak szórakoztató, néha elgondolkodtató olvasnivalót, az előlap térképén pedig megkereshetik, melyik író hol született. Reménykedünk abban is, hogy egy-egy kedvenc könyv alapján továbbolvassák az adott szerző életművét. De aki felnőttként - szülőként, pedagógusként, könyvtári szakemberként - foglalkozik a gyerekkönyvekkel, a kortárs gyerekirodalommal, annak is igyekszünk segítséget nyújtani az életrajzi, bibliográfiai adatok, díjak, könyvismertetők, kritikarészletek beemelésével. A szerzőket nem rangsoroltuk, nem csoportosítottuk, hogy a betűrendes elrendezés könnyebbé tegye a kötet használatát.
Szívből kívánjuk, hogy a Navigátor ne csak jó irányt mutasson, de mindenkit a számára leghasznosabb, legszórakoztatóbb irodalom vidékeire vezessen!"
A szerző (Lovász Andrea szerkesztő) szándékaihoz és kívánságaihoz csatlakozva ajánlom ezt a nagyon szép és barátságos könyvet könyvtárunk minden olvasójának, használójának. Az egyik példány januártól kölcsönözhető, a másik a kézikönyvtárban mindig megtalálható lesz.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr784928830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása