Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

virban-martin-regio-bokszAz Északi Régió Boksz Versenysorozat 1. fordulója január 31-én került megrendezésre Gyöngyösön, a Kömlei Károly Városi Sportcsarnokban. Az ökölvívó viadalon tíz egyesület 74 versenyzője mérkőzött meg egymással. A hagyományos esemény jól szolgálta az országos versenyekre történő felkészülést. A házigazdák ökölvívói nagyon kitettek magukért, ugyanis kilenc alkalommal hazai (gyöngyösi) versenyzőnek emelték magasba a kezét. A győztesek között volt Virbán Martin 5.t osztályos tanulónk is.
GRATULÁLUNK MARTIN!!!
A fotó és az információk forrása: www.heol.hu

1 komment

könyv7A verseny témái és fordulói a következők:
I.forduló: Magán-és mássalhangzók időtartamának jelölése. Az időtartam jelentésmódosító szerepe.
J és ly jelölése a szavakban.

II.forduló:Szótagolás, elválasztás, egybeírás, különírás. Mondatvégi írásjelek.

III.forduló: 2010.április 27. du.14:30
Téma:Hangkapcsolatok jelölése.
Kis és nagy kezdőbetűk.

Azok a benevezett tanulók, akik bármelyik fordulóról hiányoztak, a III.fordulót követően pótolhatják elmaradásukat. A pontos időpontról minden iskolát értesítünk.
Az eredményhirdetést 2010.május 18-ra tervezzük.

Az eddig lezajlott I. és II. forduló eredményei megtekinthetők itt, illetve a fejléc vízszintes sávjában.

4 komment

Urban-Eszter a pályán kicsiKülönleges elismerésben részesült a napokban testnevelő kollégánk, aki tanári munkája mellett évek óta szigorú bírája szűkebb-tágabb hazánkban zajló labdarúgó mérkőzéseknek. Hozzáértését, rátermettségét már többszörösen bizonyította. Tavaly bekerült a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) keretébe is, vagyis ezután külföldi mérkőzéseket is vezet majd. S most a Heves megyei labdarúgósport rangos elismerésében részesült: 2010. február 5-én ünnepélyes keretek között vette át Egerben a 2009-es év legjobb Heves megyei játékvezetőjének járó díjat.

A 26 esztendős gyöngyösi bíró Gál Gyöngyi és Kulcsár Katalin után a harmadik hölgy, aki magyarként nemzetközi karriert építhet. Közismert, hogy élete párját, Farkas Ádám NB I-es játékvezetőt az előző két esztendőben választották a megye legkiválóbb sípmesterének.
Urban-Eszter2 kicsiA Heves Megyei Hírlap Online tegnap hosszú cikket közölt Eszterről, pályafutásáról, terveiről Szívből és szeretetből bíráskodik címmel.
"Szállj, szállj, szállj fel magasra! – köszöntötte Urbán Esztert a Piramis együttes nótája. Nem volt meglepő, hogy e dallamok hallatán, a hatalmas torta mellett, barátai és sípmester társai gyűrűjében elérzékenyült a 2009-es év legjobb megyei labdarúgó játékvezetője.
- Talán a negyedik meccsen lehetett, amikor nem adtam meg egy tizenegyest a hazai csapatnak. Erre a vendégek ugyancsak eljátszották ezt. Tesztelték, mennyit tudok. Mit ne mondjak, jó lecke volt! – említi bájos mosoly kíséretében a gyöngyösi hölgy. Most őt ünneplik, élvezi a siker ízét, de így volt ezzel egy esztendeje is, igaz, akkor élete párja állt a középpontban..."

    A CIKK FOLYTATÁSÁHOZ KATTINTS IDE!
ESZTER!
Kollégáid és az iskola diákjai szívből gratulálunk, és további nagyon sok-szép sikert kívánunk!

A híranyag és a fotók forrása: www.heol.hu

5 komment

P1050856[1]Kedves Olvasónk!

Különleges „szolgáltatással” szeretnénk meglepni a közelgő Valentin-nap (február 14.) alkalmából: Szerelmes verset kérhetsz tőlünk, mellyel megajándékozhatod a szerelmedet! A kéréseket összegyűjtjük, és Valentin-napra elkészülnek a versbe szedett szerelmes vallomások. A Költögető blogon olvashatjátok majd a versikéket, természetesen a megadott becenévvel vagy jeligével, titkosítva. Csak Te és Ő tudjátok majd, ki küldi, kinek.

Előzetesen (legkésőbb február 13-ig) küldj egy levelet a Költögető e-mail címére: koltogeto(kukac)gmail.com, amiben röviden leírod milyen Ő, miért különleges, hogyan szerettél bele, miért szereted. - És bármi mást is megírhatsz, amit fontosnak gondolsz vele kapcsolatban!

(Két buktatót jó lenne elkerülni: Ha csak azt írod róla, hogy "nagyon helyes", vagy "nagyon tetszik", akkor minden vers egyforma lesz. Inkább a belső tulajdonságait, szokásait, cselekedeteit írd le, amelyek érdekessé teszik Őt számodra.)

És hogy ki írja meg a verseket? Az legyen meglepetés!

Rajta! Irány a Költögető, és fogj hozzá a levélíráshoz!: koltogeto(kukac)gmail.com

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása